7 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ETO seçimleri öncesi üslup sertleşirken başkan adaylarından Erdoğan Tekgöz’ün eleştirilerine ETO yönetimi tarafından yazılı bir açıklama ile cevap verildi.

ETO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Eskişehir Ticaret Odası, 125 yıllık tarihi olan ve üye sayısı 16.500’ü aşan 5174 sayılı kanun ve buna bağlı yönetmelikler çerçevesinde faaliyetlerini yürüten kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Bu görev ve sorumluluk bilincinde hareket eden Odamız, son dönemde gerçeği yansıtmayan ve Odamızı üyeleriyle karşı karşıya getirebilecek, gerçeği yansıtmayan bazı itham ve iddialara maruz kalmaktadır” denildi.

 Açıklamada eleştirilere tek tek cevap verilirken,  oda faaliyet raporunun şehir dışında bastırılması iddiasının gerçeği yansıtmadığı, bu işin Eskişehir’deki bir firmaya fatura karşılığı yaptırıldığı ve gerekli ödemenin yapıldığı belirtildi. Seyitgazi yolu üzerindeki ETO’ya ait tarla konusuyla ilgili olarak da Tekgöz’ün çelişkili ifadeler kullandığına dikkat çekilerek, “önce Eskişehir Ticaret Odası’nın mevcut arsanın tarlaya dönüştüğünü iddia etmiş, bir sonraki programda ise Eskişehir Ticaret Odası’nın yerinin alındığında tarla olduğunu ve halen tarla vasfını taşıdığını ve değişen bir şey olmadığını vurgulamıştır” ifadelerine yer verildi.  Öte yandan açıklamada Hepgeleceksin.com web sitesinin şehir dışında yaptırılmasının söz konusu olmadığı bu sitenin Eskişehirli bir firma tarafından yapıldığı dile getirilerek, araç alımı, müze yapılması ve EFKM ile ilgili iddialarında gerçeği yansıtmadığı ifadelerine yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi