Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan aralarında doktor ve öğretim üyelerinin bulunduğu 6'sı tutuklu 42 sanığın beraat ve tahliye talepleri reddedildi.   Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem imamı olduğu iddiasıyla yargılanıp hapisle cezalandırılan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak cezası düşürülen davaya tanık olarak katılan Oktay A, sanıklardan Onur K. hakkında verdiği ifadesinde, kendisini tanıdığını dile getirerek, "Onur sohbet toplantılarına katılırdı. Toplantılarda yorgun olduğunu görürdüm. Nöbet gereği toplantılara bazen katılamadığı olmuştur." dedi.  Sanık Onur K.’nın evine 15 Temmuz sonrası 7-8 kez gittiğini anlatan tanık Oktay A, "Evine gittiğimde sadece 1 ya da 2 kez kendisine denk geldim. Evinde ışıkları yandığı, kapıda arabası olduğu halde kapıyı açmadı. Sanırım görüşmek istemedi." diye konuştu.

- "CEBİME GİZLİ NOT SIKIŞTIRMIŞ" 

Mahkeme başkanının cezaevinde örgüt üyelerinin faaliyetlerine devam edip etmediklerini sorması üzerine tanık Oktay A, cezaevinde Kırat ile koğuşlarının aynı koridorda olduğunu, bu duruşmaya 1 ay kala Kırat'ın kendisiyle görüşmek istediğini iddia ederek, "Biz Onur K. ile aynı koridorda farklı koğuşlarda kalıyoruz. Davaya 1 ay kala cezaevi kapalı görüş esnasında benimle görüşmek istedi. Davada kendisine yardımcı olmamı istedi. Cebime gizli not iliştirirken yakalandı. Ben pusulayı okuyamadan cezaevi personelleri kağıda el koydu. Olay savcılığa götürüldü. Ben zaten kendisine sadece doğruları söyleyeceğimi iletmiştim." ifadesini kullandı. 

- "ARKADAŞIM RAKI MASASINDAN KALKMAZ" 

Tanıklardan Serap A. ise tutuksuz yargılanan sanıklardan İsmail T. hakkında, şunları ifade etti:. "Kendisini uzun zamandır tanırım. Telefoncu dükkanımız var. Parttime yanımızda çalışıyordu. Kendisinin bekar olması, gece hayatını tetikliyordu. Kredi ve kredi kartı borçlarından icralık olduğunu biliyorum. Çünkü sürekli dışarıda takılıyordu. Arkadaşım rakı masasından kalkmaz. Arkadaşları da genellikle bayandır. Böyle bir insandan FETÖ'cü olabileceğini düşünmüyorum." Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye talebinde bulundu.  Mahkeme heyeti tüm sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verirken, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

Editör: Haber Merkezi