DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ile biraraya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu. Değerlendirme sonrasında bir açıklama yapan Dilara Tambova, korona virüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere yönelik eleştirilerde bulundu. “Önlemlerde ayırımcılık yapıldığını” belirten Dilara Tambova şunları söyledi “Büyük marketlerin ve alışveriş zincirlerinin açık olduğu ve normal süreçte bile, aradaki fiyat farkı dolayısıyla mücadele edemedikleri büyük firmalara karşı, pandemi sürecinde bile ezdirilen ‘yerli’ esnafımızın bu kadar mağdur edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. 
Çok büyük yığınlar halinde kongrelerini yapan ve bir de bunu marifetmiş gibi kamuoyuna yansıtan iktidar partisinin sonuçta yine, acı reçeteyi esnafımıza yazması hakkaniyetle bağdaşmadığı gibi devletin kapsayıcısı ve kucaklayıcı yönününü de büyük ölçüde zedelemektedir. 
Orta ve nispeten küçük esnaf dediğimiz ve kendi öz varlığımız olarak kabul ettiğimiz Osmanlı’dan bu yana hem ekonomik hem de sosyal hayatımızın temel taşı olan esnaflarımıza reva görülen bu ayrımcılık kabul edilebilir bir şey değildir.
 Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir, doğru dürüst siftah dahi yapamayan, buna mukabil gider ve ödemeleri üç-dört kat artan esnafımız bir de kredi ödeme yükü altında kalmış ve ne yazık ki çoğu da borç batağındadır. Pandemi sürecinde en ağır bedeli ödeyen lokantacı esnafımız, ilk kısıtlanan adres olarak hafızalara işlenmiş, bu sebeple psikolojik olarakta mağdur edilmiştir. Sanki bu salgının müsebbibi büyük ölçüde lokantacılarmış algısı yaratmak, onları fazlasıyla incitmektedir. Yıllardır kesintisiz olarak devlete vergisini ödeyen esnafımıza bu dar gününde, devlet büyüklüğüne yakışır şekilde sahip çıkılması gerekirken sürekli bir belirsizlik ve kısıtlama durumuyla perişan edilmişlerdir. İnsan sağlığı çok önemli ama hayatta kalabilmek için üretmenin de bir o kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir.”

Editör: Haber Merkezi