Eroy, ‘Taraftarın gazını alma adına esip gürlemek güzel bir şey. Ama diğer taraftan da ekonomik gerçekler var. Canımız yansa da, kızsak da sözün bittiği noktadayız. Yönetim inşallah bugüne kadar yaşananlardan ders çıkarmıştır” dedi.

 

 

Eskişehirspor’da yeni sezon öncesinde yönetimin başlattığı ‘Fabrika’ projesiyle 6-15 yaş arasındaki çocuklar geleceğin takımını oluşturacak isimler antrenmanlarına hafta başında başlamıştı.

Altyapı Koordinatörü Serdal Eroy’un başlatılan bu projeye büyük önem verdiği herkes tarafından biliniyor. Eroy’un özellikle alt yapının kurtuluşunun yine Eskişehir’in kendi çocuklarıyla olacağını defalarca bu şehirde dile getirmişti.

‘Sözün bittiği yer’ başlığı altında yaptığı samimi söylemler tüm şehirde alkış aldı. İşte geleceğin kurtuluşunun altyapıda, Eskişehir’in çocuklarında olacağını belirttiği yazısı:

 “Cep delik cepken delik olunca, çaresiz kalıyor insan. Taraftarın gazını alma adına esip gürlemek güzel bir şey. Ama diğer taraftan da ekonomik gerçekler var. Canımız yansa da, kızsak da sözün bittiği noktadayız.

Truva Atı'nı böğrümüze yerleştirirken fark edememek ortak hatamız oldu. Suyun kaynağından başlayarak, yeniden yapılanmamız şart oldu. Alt yapıya oyuncu seçerken hata yapılmamalı bundan sonra. Oyuncu yetiştirmek elbette önemli ama ‘kriterleri’ değiştirmeli.

Eskişehirli olmaktan gurur duyan, Eskişehirspor'u sevenleri tercih edip, önlerini açalım.

Hocalara da bu noktada çok iş düşüyor. Topa vurmasını öğretmeden önce, şehir kültürüyle, aidiyet duygusu aşılanmalı ki, bu insan olma adına önemli. Giden istediği yere gitsin, bizi sevmeyenlerle işimiz olmaz zaten.

Yönetim de inşallah bugüne kadar yaşananlardan sonra kendine bir ders çıkarmıştır.

Allah, Eskişehirspor'a doğup büyüdüğü şehirle, Siyah-Kırmızı renkleri seven, günü gelince ihanet etmeyi değil, formasını öpüp, başarılarıyla gurur duymasını bilen, futbolcularla çalışmayı nasip etsin.”

Editör: Haber Merkezi