Toplantı, Eskişehir'in daha nitelikli ve katma değeri yüksek projelerle temsil edilmesi amacıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Vali Yardımcıları Dr. Hasan Çiçek, Salih Altın, ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral ve birçok önemli isim katıldı.

Toplantıda, Eskişehir'in TEKNOFEST'te daha nitelikli ve katma değeri yüksek projelerle temsil edilmesi için Eskişehir Valiliği nezdinde yapılacak iş birliklerinin planlaması yapıldı. Bu kapsamda, Eskişehir'deki üniversitelerin proje takım sayılarının artırılması, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokul, ortaokul ve liselerde yaygınlaştırma ve teşvik faaliyetlerini yürütmesi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün gençlik merkezleri ve öğrenci yurtlarında TEKNOFEST masaları kurması kararlaştırıldı.

Ayrıca, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün ilgili kurumların faaliyetlerini takip ederek destek sağlaması kararlaştırıldı. Toplantıda, belirlenen hedefler ve bu hedeflere ulaşılması için gerekli çalışmaları yürütecek birim ve kurum sorumluları belirlendi. Bu toplantının, Eskişehir'in teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı