İlk olarak Eskişehir kent merkezinde şehit aileleri, gaziler ve aileleri için düzenlenen iftar yemeği, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi.

Davete, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile birlikte belediye bürokratları da katıldı. Başkan Vekili Ünal, konuşmasında davete katılım için konuklara teşekkür ederek “Sizler bizim baş tacımızsınız. Her zaman sizlerle beraberiz. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum dedi. 

Ayrıca, Emek mahallesinde bulunan Emek ESMEK Eğitim Merkezi'nde kursiyerler ve vatandaşlar da iftar sofrasında buluştu.

Diğer iftar davetleri ise Sivrihisar ilçe merkezi ve Mihalıççık ilçesi Yunus Emre mahallesinde gerçekleştirildi. Davetlere binlerce vatandaşın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, ilçe belediye başkan adayları ve muhtarlar da katıldı.

Başkan Kurt’a ERİAD’dan ziyaret Başkan Kurt’a ERİAD’dan ziyaret

Sivrihisar'daki davette Milletvekili Süllü, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek paylaşmanın ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Yunus Emre Mahallesi'ndeki davette ise Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Yunus Emre'nin tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı ve yol çalışmalarının bölgeye büyük katkı sağladığını belirterek teşekkür etti.

İftar davetleri dualar ve sohbetlerle sona erdi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı