Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje ekibi tarafından ilçe müdürlükleri ile birlikte çiftçilerin talepleri doğrultusunda hazırlandı. Günyüzü ilçesinde 63 çiftçiye 6 bin 185 adet, Beylikova'da ise 34 çiftçiye bin 265 adet üzüm fidanı teslim edilerek toplamda 70 dekarlık arazi üretime kazandırıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Günyüzü Kaymakamlığı ve Günyüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün takibi altında yürütülen projede, atıl durumda olan bağ alanları tarıma kazandırılarak dar gelirli kesime gelir kaynağı oluşturulması hedefleniyor.

‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ ile boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan araziler tarımsal üretime kazandırılıyor. Ayrıca işlemeli tarıma uygun olmayan marjinal araziler de uygun meyve ağaçları ile dikilerek verimli bir şekilde kullanılıyor. Bu projeler, ekonomik değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve bitkisel üretimde verim ve kalite artışı sağlamayı amaçlıyor.

Eskişehir OSB Başkanı: Yeni büyük yatırımlara ihtiyacımız var Eskişehir OSB Başkanı: Yeni büyük yatırımlara ihtiyacımız var

Günyüzü’ndeki proje ile 2 bin yıldır üzüm üretilen bölgede unutulan üzüm yetiştiriciliğinin yeniden canlandırılması, yöreye özgü çeşitlerin tanıtılması ve modern tarıma uygun yetiştiriciliğin teşvik edilerek üreticilere önemli bir kazanç kapısı sağlanması hedefler arasında. 

Muhabir: Beste Temel