Osmanlı döneminden kalma geleneksel evleriyle ünlü Odunpazarı, Eskişehir'in tarihi ruhunu hissedebileceğiniz en güzel yer. Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşırken geçmişe bir yolculuk yapabilir, el yapımı ürünlerin satıldığı küçük dükkanları keşfedebilirsiniz. Bayram boyunca müzeler ve dükkanların da açık olacağı bilgisi Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulmuştu.

Eskişehir’deki yürek burkan olay için valilik ve belediye devreye girdi Eskişehir’deki yürek burkan olay için valilik ve belediye devreye girdi

Şehrin kalbi olarak bilinen Porsuk Çayı, bayramda keyifli bir tekne turu yapmak için ideal. Yeşillikler arasında uzanan bu su yolunda şehrin güzel manzaralarını seyredebilir, ailenizle birlikte unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Bayramda Eskişehirli vatandaşların da en sık ziyaret ettiği yerler arasında yer alan Porsuk, bayram boyunca hareketli olacak.

Masal şatosu’nun da bulunduğu, mini tren, lunapark ve gölet gibi birçok aktiviteyi barındıran Sazova Parkı, özellikle çocuklu aileler için biçilmiş kaftan. Burada çocuklarınızla birlikte eğlenirken doğanın tadını da çıkarabilirsiniz. Masa Şatosu arife günü kapalı olmasının ardından bayram boyunca hizmet verecek.

Kalabalığa dikkat!

Eskişehir’in birçok kente yakın mesafede olması sebebiyle Eskişehir bayram boyunca kalabalığını koruyacak. Bu nedenle Eskişehir’de taksici olan Ferhat Yılmaz, vatandaşların taksileri tercih etmesinden önce toplu ulaşımı kullanmasını önerdi. Bayram boyunca Eskişehir’de toplu ulaşımın da ücretsiz olacağı duyurulmuştu.

Muhabir: Beste Temel