Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleşecek olan eğitimlerde 30 kursiyere “CNC Tezgâh Operatörlüğü”, 23 kursiyere “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü”, 13 kursiyere “Kaynak Teknolojileri”, 17 kursiyere “Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü” eğitimleri verilecek. 2,5 ay sürecek olan eğitimler sabah ve öğle olmak üzere 2 ayrı grup halinde yapılacak. 

Eskişehir’in ihracatı artıyor ithalat azalıyor Eskişehir’in ihracatı artıyor ithalat azalıyor

15 yıldır Eskişehir sanayisine kalifiye işgücü kazandırıyoruz 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in önemli bir misyon üstlendiğini, 15 yıldır Eskişehir sanayisine kalifiye işgücü kazandırdığını belirtti. Başkan Küpeli her sene 400’ün üzerinde kişiye eğitim verdiklerini aktararak, “Attığımız yeni adımlarla MEGEM, sanayimiz açısından çok önemli bir merkez haline geldi.  Artık her kurs dönemimizde önemli sayıda kursiyerimizi yetiştirip mezun ediyoruz. Geçen yıl 451 kişiyi sanayimize kazandırdık. Bu çok ciddi ve önemli bir sayı ancak yeterli değil” dedi. 

Eskişehir OSB’de fabrika sayısının arttığını ve nitelikli personel ihtiyacının doğduğunu ileten Başkan Küpeli, “SGK verilerine göre son 7 yıllık dönemde Eskişehir sanayisine her yıl ortalama 55 yeni firma dahil olmuş ve ortalama her yıl 2 bin 500’ün üzerinde sanayimiz, yeni çalışan istihdam etmiş. Eskişehir sanayisine, son 7 yılda 14 binin üzerinde yeni işgücü girmiş. Özellikle son birkaç yıldır kalifiye ve nitelikli eleman bulmakta sanayimiz ciddi sıkıntı yaşıyor. İşte bu noktada MEGEM önemli bir boşluğu dolduruyor, işgücü açığının azaltılmasına çok önemli bir katkı sağlıyoruz. Bugüne kadar yetiştirdiğimiz her bir kursiyerimizin birer altın bileziği olmasını sağladık. Piyasadaki işgücü açığını kapatmak için hem meslek lisemizde hem de MEGEM sayesinde Eskişehir bazında en çok talep gören meslek dallarında gençlerimizi eğiterek, sanayimize kazandırıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

36’ncı dönem 83 kursiyer eğitim alacak

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya’da, BEBKA’nın katkılarıyla gerçekleşecek olan 36’ncı dönem kurslarına 250 kişinin başvuruda bulunduğunu, sınavlarda başarılı olan 83 kişinin ücretsiz eğitim almaya hak kazandığını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz sınav ve mülakatlarda başarı elde eden kursiyerlerden 83’u merkezimizde ücretsiz kurs almayı hak kazandı. Kursiyerlerimizin 30’u CNC tezgâh operatörlüğü, 23’ü kalite kontrol ve boyutsal ölçüm operatörlüğü, 13’ü kaynak teknolojileri, 17’si makine bakım ve montaj operatörlüğü alanlarında eğitim görecekler. Her dönem olduğu gibi bu dönemde kadın kursiyer sayısında artış olması sevindirici. 2,5 ay sürecek olan kursumuzda eğitim alacak olan tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum, BEBKA’ya vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Muhabir: Beste Temel