Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılında Eskişehir'de yapılan çalışmalar ve hayata geçirilecek yeni projeler hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda, Eskişehir'de bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne yakın bir mevkide bin 500 kişilik bir yurt inşaatının devam ettiği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü'nde ise toplamda 25 bin 711 metre karelik bir alanın yurt inşaatı için ayrıldığı belirtildi.

2023 yılı başında Eskişehir'de mevcut olan yurt kapasitesinin 14 bin 840 kişi olduğu ifade edildi. Bunun üzerine Eskişehir Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı iş birliğiyle 3 ayrı bina kiralanarak 2 bin 682 kişilik kapasite artışı sağlandı. Böylelikle toplamda 17 bin 522 kişiye hizmet verilecek yurt kapasitesi oluşturuldu.

Eskişehir'deki devlet yurtlarını tercih eden öğrencilerin tümüne yerleşim imkânı sağlandığı belirtildi. Ayrıca yurtlarda kalan öğrencilere günlük olarak 40 TL kahvaltı, 80 TL akşam yemeği olmak üzere toplamda 120 TL beslenme desteği verildiği ifade edildi. Yurtlarda kalan öğrencilerin ek bir ücret ödemediği belirtildi.

Eskişehir Valiliği, öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirebilmeleri için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Bu etkinlikler arasında el sanatları kursları, dil kursları ve sportif aktivitelerin bulunduğu ve toplamda 170 etkinliğe 4 bin 895 öğrencinin katıldığı ifade edildi.

Son olarak, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne yakın bir mevkide yapımı devam eden bin 500 kişilik yurt inşaatı hakkında bilgi verilirken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü'nde de yurt inşaatı için tahsis edilen alanda imar çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Kaynak: Fatih Arduç