Birkaç gün önce Eskişehir’in önemli kurumsal yapılarından biri olan ve mevcudiyeti ile Türkiye’de pek çok yere örnek teşkil edebilecek yapısıyla Organize Sanayi Bölgesi seçimleri gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen seçimin sonucunda Nadir Küpeli Eskişehir’in en büyük bütçeli kurumlarından biri olan OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Gerçekten Gerek Sayın Küpeli gerekse rakibi Celalettin Kesikbaş demokratik bir yarışma örneği gösterdiler. Bu seçimin hemen ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yaman ve beraberindeki heyet Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni (EOSB) ziyaret etmiş. OSB Başkanı Nadir Küpeli ile bir araya gelen Yaman, Nadir Küpeli ve ekibine Genel Kurul sonucunda göreve seçilmelerinden dolayı tebrik etmiş. Görüşmede Eskişehir sanayisi ve Eskişehir OSB’deki firmalar hakkında bilgi veren Küpeli, “Ülkemizin çalışkan, üretken ve dış pazarlara açık firmalarımızın bir arada olduğu bölgelerden biri de Eskişehir OSB’dir. Bölgemizdeki işletmeler çok çabuk organize olmakta ve üretim kabiliyetlerini de geliştirmektedir. Özellikle havacılık, raylı sistemler ve metal işleme sektörlerinin hızla geliştiği bölgemiz ülkemizin geleceğinde önemli rol alacak sanayilerin gelişmesine büyük katkı vermektedir” demiş.

Doğrusu Eskişehir’in büyümesine en önemli katkıyı veren kurumların başında OSB geliyor. Keşke OSB gibi kurumlarımızın sayılarını arttırabilsek. Bir de birbirimizin eteklerini biraz rahat bıraksak.

+++

BUGÜNKÜ MAÇ ÇOK KRİTİK…

Eskişehirspor ligde var olma savaşının ötesinde mevcudiyetini devam ettirmek adına da büyük bir mücadele veriyor. Kulübün içinde bulunduğu kaosun bitmesi için Halil Ünal ve yönetimi büyük özveriyle çalışıyor. Bu arada sahadaki kısıtlı ve gençlerle takviyeli bir kadro ile de lig mücadelesi veriliyor. Eskişehirspor 4 haftalık aradan sonra çok kritik denizli deplasmanından alınan galibiyetle rahat bir nefes aldı. Bu arada bugün şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden Giresunspor ile zorlu bir mücadeleyi evimizde yapacağız. Bu mücadeleden de galibiyetle ayrılmak imkanı bulabilirsek  inşallah biraz daha yol almış olacağız. Eskişehirspor bunu başarabilir mi? Başarmaması için bir sebep yok. Ligin ilerleyen haftalarında korkulu rüya görmek istemiyorsak sahada futbolcularımız terlerinin son damlasına kadar akıtmalılar. Bir de bugün binlerce taraftarın desteği de arkalarında olacak. Biz birlik ve bütünlüğümüzü bozmaz ve saflarımızı biraz daha sıklaştırabilirsek ileriye daha umutla bakma imkanımız olacaktır.

+++

SABAHATTİN DOĞAN’IN ARDINDAN

Onu yaklaşık 30 yıl önce genç bir adam olarak tanıdım. Cevval, çalışkan, hatır gönül bilen bir isimdi. Sabahattin Doğan sonra belediye meclis üyesi oldu. Çok kritik bir dönemde üstlendiği meclis üyeliği sırasında da sıradanlaşmadı. Renkli bir kişiliğe sahipti. Yüksünmez, insanlara güler göstermekten kaçınmaz, derdi olanla dertlenir, mahallenin muhtarından daha fazla gayret gösterirdi. Genç sayılabilecek bir yaşta yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak aramızdan ayrıldı. Dün gördük ki insan sağlığında ne ekerse onu biçer sözü gerçek. Cenazesinde kimler yoktu ki? Ne cami aldı cenazesine katılanları, ne de caminin avlusu. Törene katılanların çoğu çok üzgündü, ağlayan insanları gördüm Sabahattin’in arkasından. O sadece çocuklarını değil mahallesinin yoksullarını, gençlerini, sevenlerini de öksüz bırakıp gitti aramızdan. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet, sevenlerinin başı sağ olsun.