2023-2024 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Eskişehir Birey Koleji Spor Kulübü sezona iyi bir başlangıç yaparak genç ve tecrübeli kadrosuyla play-off’lara kalıp 1. Lig’e çıkmayı hedefliyor. Kulüp, gerçekleştirdiği lansman ile takıma yeni transfer olan isimleri basına tanıttı. Lansmanda, güçlü bir kadro ile en iyi skorları alıp Eskişehir’i en iyi şekilde temsil edileceği mesajı verildi. 

Ağabeyler kenetledi

Eskişehir Birey Koleji Spor Kulübü Başkanı İsmail Koçak, yeni sezonun başlamasına günler kala takımın hedefleri ve projeleri hakkında bilgi vererek “Biz bu kulübü 1-2 sene sonra kapatmak istemiyoruz. Sağlam adımlarla gitmek istiyoruz” dedi.

9-10 tane genç sporcunun yanında takıma ağabeylik yapacak 6 isim takviye ettiklerine işaret eden Başkan Koçak, “Ben basınımızdan ve şehrimizden tek bir şey rica ediyorum, bizi yalnız bırakmayın. Eskişehir’i tek temsil eden basketbol takımıyız. Çok ciddi bir taraftar desteği bulmamız gerekiyor. Sponsor desteği bulursak hedeflerimiz biraz daha büyüyecek. Bunun işin görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz en iyi şekilde Eskişehir’i temsil ederek play-off oynamak” dedi. 

Eskişehirspor bekleyişte Eskişehirspor bekleyişte

İlk rakip Sakarya

Sezonun başlamasına günler kala hazırlıklarını aralıksız devam ettiren Eskişehir Birey Koleji Spor Kulübü, ilk haftada deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacak. D grubunda yer alacak olan temsilcimiz Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Vefa, Beylikdüzü Basketbol, Ayos Antalya, Etimesgut  Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi ile play-off yarışının içinde olacak. Temsilcimiz zorlu lig maratonuna ise tecrübeli antrenör Ali Rıza Solmaz yönetiminde en iyi şekilde hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi