36 Yıllık esnaf da olan Tunca; "Başkanlık görevimden itibaren kooperatif oldukça kâra geçti. Kadınların ekonomi anlamında çok başarılı olacağına güveniyorum, bu alanda kadın sayısının artması gerekir. Aktif 159 üyemizin 115’i kredi kullanıyor" dedi.

EKONOMİDE KADIN SAYISI

Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olan ve Türkiye’de aynı görevi üstlenen yalnızca iki kadından biri olan Mesude Tunca, kadınların ekonomi anlamında çok başarılı olacağına güvendiğini, bu alanda kadın sayısının artması gerektiğini söyledi. Esnaflık ve kooperatif çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren, 1970 yılında kurulan Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde 1985 yılından beri yönetimde yer aldığını belirten Mesude Tunca, esnaflığa 1980 yılında başladığını anlattı.

BAŞARININ SIRRI UYUM

Tunca, 1990 yılında kooperatifte başkan yardımcısı, 2011 yılında da halen devam ettirdiği başkanlık görevini icra ettiğini belirtti. Kooperatifin 5. başkanı olduğunu söyleyen Mesude Tunca, “Her 4 yılda bir seçim oluyor ve başkan oylamayla seçiliyor. 5 yıldır başkanlık yapıyorum. 2011’den bu yana kooperatif oldukça kâra geçti. Her sene genel kurul toplantısında hesap planı sunuluyor, kredi verme oranı artırımı da başarı oranına göre düzenleniyor. İlk yıllarda 50 lira ile başlayan kredi, günümüzde 150 bin liraya ulaştı. Bunun sebebini büyük ölçüde çalışanlar arası sinerjiye bağlıyorum. Başkan, başkan yardımcısı, müdür ve iki denetçi olmak üzere beş kişi çalışıyoruz ve başarımız uyumlu çalışmamızın doğrultusunda gün geçtikçe artıyor” dedi. 

Editör: Haber Merkezi