CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşündeki izlenimlerini de gazetecilerle paylaşan Usluer, Adalet Yürüyüşü’nün tamamlanmasından sonra eylemlerin süreceğini ifade etti. Usluer, yürüyüşten AK Parti’nin rahatsızlık duyduğunu savunarak, “bundan sonrada eylemlerimiz devam edecek. Korkuyu yaratan bu esaretten kurtarmak, korkuyu korkutmak, uzaklaştırmak lazım” dedi.

BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

7 Eylül’de 3 ana başlıktan oluşan Eğitim Çalıştayı gerçekleştireceklerine vurgu yapan Usluer, çalıştaya eğitim sendikalarını davet ettiklerini anlattı.  Usluer, “Biz CHP olarak konuşmayacağız, sendikalar konuşacak. Müfredatı hazırlayan destekleyenlerin de burada olmasını istedik. Ortak akıl bulalım dedik. Biz de eğitimi önemsiyoruz. Velilerin paneline okul aile birlikleri başkanları olsun istedik” dedi. Usluer çalıştayın tamamlanmasının ardından sonuç raporunun da açıklanacağını belirterek Ankara’da yapılacak olan Çalıştay’a herkesi davet etti.  Çanakkale’de yapılacak olan Adalet Çalıştayı hakkında da konuşan Usluer, çalıştayın 26-30 Ağustos tarihleri arasında olacağını söyledi. Çalıştay’a adalet diyen herkesin katılabileceğini belirten UsLuer, “Cesur yürekleri bir araya getireceğiz” dedi.

ADAYLIK ESKİŞEHİR’İN YARARINA

Usluer ayrıca CHP Grup Başkanvekilliği adaylığıyla ilgili soruya ise, “Cemal Okan Yüksel’in ve benim grup başkanvekilliğine aday olması Eskişehir’in yararına olacak bir şey. 3 kişi seçilecek. 3 grup başkanvekili var. Şuanda en az 8-7 aday var. Genel başkan hiçbir zaman işaret etmiyor öyle bir şey yok. Genel başkan aday olacak herkese ben de dahil olmak üzere ‘hayırlı olsun’ diyor. Genel Başkan işaret etti lafları zaman zaman çıkıyor tabi ama böyle bir şey yok. Bunun açıkça söylenmesine rağmen insanlar genel başkanı kullanmayı seviyorlar. Bu bir güç gibi oluşuyor” dedi. CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in de aday olması durumuyla ilgili de konuşan Usluer, “Cemal de olsa aynı şehrin milletvekilleriyiz. Şehrimizden Utku beyde aday olsa hangimiz seçilsek ilk turda zaten yarıdan fazla oy alan geçmiş oluyor ikinci tur olabiliyor. Az oy alan çok oy alan lehine çekilebiliyor bizde birbirimizi destekler hareketler yapabiliriz. Bende Cemal’i desteklerim o da beni destekler. Dolayısıyla aday olmamız kavgalı olacağız anlamına gelmiyor. Rakip olacaksınız tabi aynı göreve talip olunuyor. Ama sonuçta orada milletvekillerinin tercihi olacak zor bir görev riskli bir görev. Ağzımızdan çıkanı kulağımızın çok iyi duyması gerekiyor. Biraz sakinlik gerektiren biraz genel başkana benzeyeceksiniz hem iyi konuşacaksınız hem sakin olacaksınız. Orada çam devirmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi