Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu; "Türkiye’de yaklaşık 192 milletten farklı milletten 5 milyona yakın insana ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın sağır kaldığı ortamda devletimizin çalışmaları takdire şayandır" dedi.

İLGİLİ KURUMLAR KATILDI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Uyum Buluşmaları’ konulu toplantının 24’üncüsü Eskişehir’de gerçekleştirildi.  Burada açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Aydın Keskin, programın 24’üncüsünün Eskişehir’de düzenlendiğini hatırlattı. Keskin, “Buluşmalarımızdaki temel amacımız, Türkiye’de yaşayan yabancılara hak ve hükümlülüklerini anlatmak, devletimizin en yetkili göçle ilgili konuları uzmanlar tarafından bire bir görüşmelerini sağlamak, karşılıklı soru cevap olarak da neler yapabiliriz, neler konuşabiliriz, onu değerlendirmek. Aynı zaman çığ gibi sosyal medyada farklı algılar ve söylemlerle dolaşan yalan ve yanlış algıları da farkındalık oluşturmak amacıyla yapıyoruz. Medeniyetimizin beşiği ve insanlık tarihiyle eş kültür mirasına sahip olan ülkemiz, dünyanın her bir yanından Eskişehir’de eğitim gören binlerce öğrenci de bulunmakta. Biz Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak çeşitli ülkelerden ülkemize gelen uluslararası öğrencilerin sadece ikamet izni ve bürokratik işlemleriyle sınırlı kalmayıp, ülkemizin kültürüne, örfüne adetlerine uyumları için söz konusu uyum buluşmalarıyla bir araya geliyoruz” dedi.

DÜNYA SAĞIR KALDI

Türkiye’nin göç konusundaki çalışmalarının önemine vurgu yapan Keskin, “Türkiye’de yaklaşık 192 milletten farklı milletten 5 milyona yakın insana ev sahipliği yapıyoruz. Dünyada böyle bir ev sahipliği yapan, böyle bir göç dalgasına karşı bir yöneten bir devlet aklı ve necip milletimizin feraseti ender bulunur. Gerçekten baktığımız zamanda tüm dünyanın sağır kaldığı, gözlerini yumduğu böyle bir ortamda devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarıyla uyum konusunda yapılan farkındalık çalışmalarımız gerçekten takdire şayandır” ifadelerini kullandı. Kadıoğlu özellikle öğrencilere Türkçe öğrenme çağrısı da yaptı.  Vali Özdemir Çakacak ise, "Özellikle 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın da etkisi ile başta Suriyeli olmak üzere milyonlarca insan ülkemize göç ederek burada yeni bir hayata başlamıştır Her bir konuğumuzun idari işlerinin yanı sıra onların Türk toplumuyla olan uyumunu da fazlaca önemsiyoruz" şeklinde konuştu. İHA

Editör: Haber Merkezi