İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Topbaş, Sivrihisar’a şehirlerarası otogar yapılmasını isteyerek “İlçemiz konum olarak ülkemizin çok önemli yollarının kesiştiği noktada bulunmasına rağmen şehirlerarası otogarımız olmadığından dolayı şehirlerarası ulaşımda zorluklar yaşamaktadır” dedi.

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Belediye Başkanı’na seslenerek “ilçeye şehirlerarası otogar yapılmasını” istedi.

İlçede otogar olmamasının büyük sıkıntılar yarattığını belirten Recep Toptaş şunları söyledi “İlçemiz konum olarak ülkemizin çok önemli yollarının kesiştiği noktada bulunmasına rağmen şehirlerarası otogarımız olmadığından dolayı şehirlerarası ulaşımda zorluklar yaşamaktadır.

İlçemizde bulunan yüksekokul, fen lisesi, Anadolu liseleri ve diğer yatılı liselerinin öğrencilerinin büyük çoğunluğu başka illerden gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Bu öğrencilerimiz şehirlerarası otogarımız olmadığından dolayı, bulundukları yerlerden ya Ankara’ya, da Polatlı’ya veya Eskişehir’e bilet kesilerek hem yolculukları uzamakta hem de maddi kayıp yaşamaktadırlar. Bazen de yol boyundaki dinlenme tesislerinde indirilerek mağdur edilmektedirler.

Günümüz de insanların ilçemizde iş bulamadığından veya memur olarak başka illere atanması ile ilçemize geliş gidişlerinde onlarda aynı mağduriyeti yaşamaktadırlar.

İlçemiz tarih ve kültür bakımından çok zengin olması nedeniyle ilçemizi görmek, gezmek ve tanımak isteyen ziyaretçilerimiz, turistlerimizde bu konuda büyük sıkıntı yaşamaktadırlar.

İlçemize önemli yolların kesiştiği ve günlük binlerce aracın geçtiği dört yol mevkiinde her türlü sosyal imkânlara sahip modern görünümlü şehirlerarası otogar yapılarak, iller arası ulaşım sağlayan firmaların şehrimize girişi sağlanmalıdır. Bu sağlandığında ilçemize ulaşım daha rahat olacağından hem kendi vatandaşımız hem de ilçemizi ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerimiz için büyük kolaylıklar sağlayacağına ve ilçemizi tanıtım konusunda faydalı olacağına inanıyorum.

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak sayın belediye başkanımızın ilçemize büyük katkı sağlayacak olan bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğini ümit ediyorum.

İlimizin en büyük taşra ilçesi olan Sivrihisar’ımızın makûs talihini yenerek hak ettiği konuma gelmesi en büyük arzumuzdur.” 

Editör: Haber Merkezi