Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı ve beyaz önlük giydirme programına katıldı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, "Doğu’da yaşanan terör olayları nedeniyle sağlık alanında bir aksama var mı?" sorusuna, “Terörün yoğun olduğu, sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahalle ve yerlerde tabi hizmeti, sağlık hizmeti sunumunda veya vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımında sıkıntılarımız var. Farklı boyutlarıyla çözümler üretmeye, tedbirler almaya gayret ediyoruz. Bugün için terörün en ağır bedeli ödettiği kitle Güneydoğu’da Kürt kökenli vatandaşlarımız. Biz hamile annelere ulaşabilmek, diyaliz hastalarını diyaliz hizmetinden mahrum bırakmamak veya acil hizmet sorunu olan tüm vatandaşlarımıza bizim onlara ulaşmamızda veya onların bize ulaşmasındaki sıkıntıları çözmek için çok değişik çalışmaları sahada sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızla birlikte şekillendirmeye gayret ediyoruz" yanıtını verdi.

"56 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖNDERİLDİ"

Dün itibariyle gönüllük esasına dayalı 56 sağlık çalışanının bölgeye gönderildiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Bunları yine acil hizmetler aksaması adına hastanelerimize konuşlandırıyoruz. İlave destek olursa sağlarız. 130 binin üzerinde hekimi olan bir ülkeyiz, oradaki tüm sıkıntılara sağlık çalışanları ile birlikte çözüm üretecek gücümüz var” dedi.

“1 HAFTA DEVAMLI NÖBETÇİ OLACAKLAR GİBİ BİR ALGI YANLIŞ BİR ALGI”

Terör bölgesindeki sağlık personeline yönelik yapılan nöbet düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Sağlık çalışanlarımızın güvenliği açısından ve sahadan gelen bir öneri. Biz 24 saat veya vardiyalı hizmet veren arkadaşlarımıza 1 hafta boyunca hastanede iskan edelim veya hastane koşulları içinde mekan yapalım ve onlar orada bir hafta süre içerisinde giderken veya gelirken güvenlikle gelip gitsinler ama 1 hafta devamlı nöbetçi olacaklar gibi bir algı yanlış bir algı. 1 hafta süresince nöbet tutacaklar yanlış bir değerlendirme” cevabını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, düzenlemenin bugün fiili olarak başladığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, batıda görevli bazı doktorlara bakanlığın kısa mesaj gönderdiği iddialarının sorulması üzerine ise, “Öyle bir mesaj yok, öyle bir çalışmamız da yok” yanıtını verdi.

(İHA)

Editör: Haber Merkezi