Dernek adına M.Sadık Yurtman tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Her ne kadar kamuoyunun yoğun tepkisi sonucu 6. Madde geri çekilmiş de olsa bu yeterli değildir. 24 Kasım Salı günü görüşülecek olan torba yasa teklifi tümüyle geri çekilmelidir. Sermayenin talepleri doğrultusunda hazırlanan ve kamu yararına aykırı düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesi, ülkemiz ve geleceğimiz açısından birçok yeni soruna yol açacaktır.

Örneğin bu düzenlemeyle, lastik, çöp ve orman atıklarının yakılarak elektrik üretilmesi “yenilenebilir enerji” kapsamına alınmaktadır Türkiye’nin ömrünü tamamlamış lastikler, şehir çöpleri ve orman atıklarının yakılmasıyla üretilecek enerjiye değil ucuz, sağlıklı ve çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarına gereksinimi vardır.

Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP ) üyesi olan ESÇEVDER tüm milletvekillerimizi söz konusu düzenlemeyi yeniden gözden geçirmeye çağırıyor ve Torba Yasa Teklifinin çevre ile ilgili bölümlerin Tümüyle TBMM gündeminden geri çekilmesini istiyoruz. Salgınlarda ve her gün bir yenisiyle karşı karşıya geldiğimiz depremler de adeta fırsat bilinerek, enerjiyi de, gıdayı da, doğamızı da, yaşam hakkımızı da torbaya sığdıramazsınız. Doğamız sermaye değil yaşam alanımızdır.”

Editör: Haber Merkezi