Nisan ayında devlet tarafından karşılanan tüm doğalgaz ödemelerinden sonra, 25 metreküp doğalgaz da vatandaşlara ücretsiz olarak sağlandı. Son üç-dört aydır doğalgaz faturası ödemeyen milyonlarca vatandaş, sonbahar ve kış aylarında doğalgaz kullanımını artırdığı için bu ay itibarıyla 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere faturaları ödemeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde önemli açıklamalar yapmıştı. Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden bir ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağını ve 25 metreküpün bir yıl boyunca ücretsiz olacağını kesinlikle belirtmişti. Bu doğrultuda, Nisan 2023'ten bu yana her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz olarak kullanılıyor.

Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs 2024'e kadar devam edeceği duyuruldu. Türkiye ortalamasında konutlardaki doğalgazın metreküp fiyatının 6.13 TL olduğu düşünüldüğünde, Mayıs 2024'e kadar ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan 25 metreküpün ücretsiz olması, faturalarda aylık 153.25 TL tasarruf sağlanacağı anlamına geliyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, doğalgaz kullanımı artacak ve 25 metreküpü aşan tüketim durumunda yeniden faturalandırma yapılacak. Bu durum şu şekilde hesaplanacak; eğer vatandaş Ekim ayında 50 metreküp tüketim yapmışsa, 25 metreküp gazın bedeli olan 153 TL devlet tarafından karşılanacak ve sadece kalan 25 metreküp için vatandaşa 153 liralık fatura çıkartılacak.

1 Mayıs 2024 tarihine kadar devlet, her ay sadece 25 metreküplük gaz tüketimini karşılamaya devam edecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları, kendi satın aldıkları gazı önceden tüketirken, yeni yüklemeye gittiklerinde 25 metreküplük hak edişleri kartlarına ücretsiz olarak yüklenecek ve mahsuplaşma yapılacak.

Esnafı çileden çıkaran faiz artışı! Eskişehir’de tepki büyük Esnafı çileden çıkaran faiz artışı! Eskişehir’de tepki büyük

Kaynak: Haber Merkezi