Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Ayhan Sezer, çalışmaları kapsamında Mermerciler Derneği’ne hayırlı olsun ziyaretine gitti. Ziyarette sorunlarında masaya yatırıldığı görüşmede, Eskişehirli mermerciler Derneği tarafından yapılmak istenen “Mermerciler Sanayi Sitesi” masaya yatırıldı.   Sezer Dernek Başkanı Abdülkadir Sönmez ve yönetimi tarafından karşılandı. Gerçekleşen buluşmada Sezer’e sektörün içinde bulunduğu durumu ve geleceğe dair beklentilerini anlatan Sönmez, Eskişehirli mermercilerin de yeni projeler üzerinde durduğunu söyledi.

ÜRETİM YAPMAK İSTİYORUZ

Eskişehir’in bu sektörde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Sönmez, yeni bir sanayi alanı içerisinde çalışmak istediklerini dile getirdi. Bunun için yer temini konusunda da adımlar attıklarını söyleyen Sönmez, buna karşın meslek odası ve belediyeden yeterli ilgiyi görmediklerini dile getirdi. Eskişehir’e yeni bir iş sahası kazandırmak istediklerini söyleyen Dernek Başkanı Sönmez, “Çağdaş bir sanayi sitesini hem kentimize kazandırmak hem de daha iyi şartlarda üretim yapmak istiyoruz. Ancak beklediğimiz ilgiyi ne bizi temsil eden kurumdan ne de yerel yönetimlerden göremedik” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLARIZ

ETO Başkan Adayı Ayhan Sezer ise, mermer sektörün sorunları ve mermerci esnafını beklentilerini takip ettiklerini söyledi. Mermer imalatçılarının talep ettiği “Mermerciler Sitesi” ile ilgili her türlü desteği göreve geldiklerini de sağlayacaklarının sözünü veren Sezer, “Eskişehirli esnaf ve tüccarımızın sorunlarına çare üretmek ve bunları hayata geçirmek bizim temel gayemiz. Biz bu amaçla yola çıktık. Göreve geldiğimizde sizlerin ve diğer tüm üyelerimizin beklentilerini hayata geçirmek için gereken ne varsa yapılacaktır.  Eskişehir Ticaret Odası, üyelerinin kendi evi olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi