Kayyuma kalacak

Eskişehirspor’da sıkıntılı süreç devam ediyor. Dün Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında İcra Kurulu önemli açıklamalarda bulundu. Kurul adına konuşan Murat Diri, transfer tahtasının açılması adına futbolcuları imza vermeye davet etti. Aksi durumda Eskişehirspor’un kayyuma kalacağını ifade etti.

71 dosya 41 milyon TL

Eskişehirspor İcra Kurulu basın toplantısı düzenledi. Kurul adına açıklamalarda bulunan Murat Diri şehrin ileri gelenlerine seslenerek başkan adaylığı çağrısında bulundu. Diri ayrıca transfer tahtasının açılması için futbolcuları imza vermeye çağırdı. Diri aksi durumda Eskişehirspor'un kayyuma kalacağını belirtti. Futbolcu borçlarında 71 dosya olduğu ve rakamın 41 milyon TL olduğu belirtildi.

Şehirde sessizlik hakim

Aralık ayında yaptığımız ilk kongremize katılım olmamasından sonra çoğunluk aranmadan toplandığımız geçtiğimiz hafta yapılan Eskişehirspor kongresinde de Eskişehirspor Kulübünü Yönetecek bir Kurul oluşmadığı için ve olağanüstü sebepler dolayısıyla Kongremize ara vermiştik. Bu süre zarfında şehirde ismini duyurmak için konuşanlardan başka kimsenin sesi çıkmadı. Dedikoduları ve şahsi menfaati için konuşanları bir kenara koyarsak görünen bir gerçek var ki Eskişehirspor Kulübü 18 Ocak’ta yapılacak kongrede de aday bulunamaması durumunda Kayyuma devredilecektir.

Çöküşe sebep oluyor

Kongremizde aday çıkmaması durumunda Eskişehirspor’un kayyuma devredilmesi gündeme gelecektir ve muhtemel sonuç da kayyum olarak görünmektedir. Eskişehirspor’da top oynamış eski futbolcularımızın vermediği her imza Eskişehirspor’un çöküşüne sebep olacaktır. Eskişehirspor alt liglere düşerse bırakın alacağınız olan milyonları almayı bir kuruş bile alamazsınız.

Eskişehirspor yaşamalı

Bizler zor zamanda Eskişehirspor’a sahip çıkan Divan Kuruluyuz. Nihai amacımız öncelikle kulübü ayakta tutmak, kulübün önünü açmaktır. Bizler kulübün önünü açmayı başarabilirsek Eskişehirspor’u yönetmeye talip olanlar çıkacaktır. Bu haliyle, borçlarla, yasaklarla kimse Eskişehirspor’u yönetmek istemiyor. Kulübün önünü açtığımız taktirde başarılarla birlikte gelir de gelecektir. Sürecin bu şekilde işlemesi için başta eski futbolcularımız olmak üzere faydası olabilecek tüm kişi ve kurumları Eskişehirspor’un yaşaması için destek olmaya davet ediyoruz.

Ölmek bize haramdır

Buradan tüm Türkiye Spor kamuoyuna sesleniyoruz. Bizim Eskişehirspor sevdamız Amatör kümeye düşsek de devam edecek. Eskişehirspor’u hak ettiği yerlere getirmeden ölmek bize haramdır. Biz ya dipleri görüp, alt liglerde sürünüp pes etmeden orada da mücadeleye devam edeceğiz ya da bugünkü mücadelemiz sonuç verecek. Er ya da geç Eskişehirspor’u tahtına oturtmaya kararlıyız. Zaman ne gösterir, hangi ihtimaller gerçekleşir bilemiyoruz ama bildiğimiz şey şu ki zor günlerde destek olanı da köstek olanı da unutmayacağız.

Editör: Haber Merkezi