Eskişehir’e temaslar ve inceleme ziyaretleri gerçekleştirmek üzere gelen Denizli Ticaret Odası heyeti, Eskişehir Ticaret Odası ile tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

DTO ETO’YA KONUK OLDU

Kurum ve kuruluşlarda inceleme yapmak ve temaslar gerçekleştirmek üzere Eskişehir’e gelen Denizli Ticaret Odası heyeti, Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Denizli Ticaret Odası başkan yardımcıları Melek Sözkesen ve Hasan Arıcı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyetin ziyareti 5 Nisan Cuma günü gerçekleşti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, farklı şehirlerdeki odaların işbirliği ve temaslar için bir araya gelmelerinin, odalarının faaliyetlerini gözden geçirmeleri ve ticaretin ortak sorunlarının tespit edilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

HER İKİ ŞEHRİN ORTAK NOKTASI

Eskişehir ve Denizli’nin ticari faaliyet çeşitliliği bakımından benzer yönleri olduğuna dikkat çeken ETO Başkanı Güler, her iki şehirde de turizmin, ticaretin ve sanayinin ön plana çıktığını dile getirdi. Eskişehir’in ileri teknoloji üretme becerisi gösterebilen bir şehir olduğunu vurgulayan Güler, ETO’nun hizmete sunduğu Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ile şehrin ekonomi yelpazesine fuar ve kongreciliği de eklemek için çalıştığını kaydetti.

ESKİŞEHİR’E YAKIN TAKİP

Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ise, Eskişehir’de kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanı sıra, tesislerde incelemede bulunacaklarını belirterek, Eskişehir’deki ticari ve sanayi gelişmeleri yakından takip etmek istediklerini söyledi. Denizli’nin ticaret, sanayi ve turizm faaliyetleri, 3.5 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Sözkesen, ticari faaliyetleri artırmak, istihdamı ve şehir ekonomisini daha da geliştirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. Eskişehir’i yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Sözkesen, Eskişehir’in son yıllarda ticaret, sanayi ve tanınırlılık bakımından cazibe merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi