Türkiye Kantinciler Federasyonu Başkanvekili Selim Alper Kayar, okullarda yapılan kontroller sonrasında kantinlerini en güvenilir yerlerden biri haline getirdiğini belirtti.

Okul sezonu açılmasıyla çocukların okullardaki beslenmeleri konusunda veliler düşünür oldu. Okullarda ki kantinleri de hazırlıklarını tamamlayarak yeni yıla açıldı. Öğrencilerin sağlığı açısından en önemli yerlerden biri olan kantinlere yönelik denetimler ise kaliteyi arttırıyor. Öte yandan kantinciler, okullarda çikolata, bisküvi gibi tatlıları yasaklayan genelge ve okul kiraları nedeni ile mağduriyetlerini dile getirdi.

RAHATSIZ DEĞİLİZ

Kantinlerde artan denetimlerden dolayı rahatsızlık duymadıklarını aktaran Türkiye Kantinciler Federasyonu Başkanvekili ve Eskişehir Kantin işletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Salim Alper Kayar, “Aksine bu durum bizim hoşumuza gidiyor. Okul kantinleri, 5 ayrı kurum tarafından denetlenen bir sektör. Dolayısıyla şuan gıda sektöründe en güvenilir yerler okul kantinleridir. Her ay denetlenen bir ortamdan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

KİRALARDAN  ŞİKAYET

Kantincilerin birçok sıkıntısı bulunduğunu da aktaran Selim Alper Kayar, kantinlerdeki tatlı satışlarını yasaklayan genelgenin kendilerini üzdüğünü belirtti. Okul kiralarının da kantincileri yıprattığını aktaran Başkan Kayar, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Çok ciddi sorunlarımızın olduğunu söylememiz lazım. Okul kantini ihalelerinde paradan çok hizmet ve tecrübeli kişilerin bu işlere getirilmesi gerekiyor. Bunu ne kadar yapıyorlar, bu tartışılır. Öte yandan, yayınlanan bir gıda genelgemiz var. Bu genelge ile çikolata, şeker, bisküvi gibi yiyeceklerin kantinde satılması yasaklandı. Kantinde satılmayıp okulun önündeki bakkallarda bunların satılması bizleri mağdur etti. Şuan bir yargı aşamasında bu karar. İnşallah düzeltilir. Elbette çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini istiyoruz. Fakat şunu söyleyeyim, bu kadar sık denetimin olduğu bir yerde sağlık açısından sıkıntılı bir durumun olması mümkün değil. Bizi üzen konu, okul önlerindeki seyyar satıcı, ruhsatsız bakkal, büfe gibi yerlerin denetlenmemesi. Bir büfe düşünün ki, bir eliyle deterjan satıyor diğer eliyle tost yapıyor. Temel sıkıntımız bu aslında." İHA

Editör: Haber Merkezi