23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Reşat Benli İlkokulu’nda da coşkuyla kutlandı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, çocuklar doyasıya eğlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla bayram başladı. Ardından ilkokul öğrencileri tarafından günün anısına şiirler okundu.

Okul Müdürü Süha Girmen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Girmen, “Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Türkiye Millet Meclisinin açılış günü olan 1920 tarihi egemenlik kayıtsızlık şartsız milletin günündeyiz. Meclisimizin milli mücadelemizde gönüllerimizde yaktığı ışık en karanlık günlerde önümüzü aydınlatmış güç cesaret vermiştir. Sevgili çocuklar dünyada çocuklarına bayram hediye eden tek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dünya çocukları ile kutladığımız bu bayramda barış ve huzur dolu günleri oluşturacaktır. Yeni Türkiye çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir. Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden önemli bir şey yoktur. Öğretmenlerimiz aylarca uğraşarak öğrencilerimizle bu bayrama hazırlandılar.  Hazırladıkları gösterileri birazdan sizlere sunacaklar. Tören için emek harcayan tüm öğretmenlerime harcadıkları emeklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bayrak gösterileri, dans gösterileri ve folklor gösterilerinin ardından program sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi