Zafer Partisi yetkililerine kıraathane sahiplerinin sıkıntılarını ise şu sözler ile ifade etti:
“18 ay kapalı kaldık, zor günler geçirdik. Bu zor günler halen devam ediyor. Çay, şeker, doğalgaz v.b. ürünlere sürekli olarak zam geldi. Eskiden insanlar kıraathanelerde birbirlerine içecek ve çay ısmarlayabiliyordu. Fakat şu an herkes kendi hesabını bile zor ödüyor. Kontrolsüz zamlar kıraathane sahiplerini ve müşteriyi çok fazla zorluyor. Kıraathaneler 5.000 ve 10.000 tl kira öderken hükümet 700 tl pandemi yardımı yaptı. Çoğu kıraathane sahibi iş yerini kapattı. Eskiden bir kişi bir kıraathaneyi 30-35 sene işletirdi. Şu an 1 yılda 5 defa el değiştirir durumuna geldi. Çalışanlarına asgari ücret vermekte bile zorlanıyorlar. Biz kıraathaneciler olarak dünü arar olduk.” dedi. 
Türk esnafının sorunlarını dinleyen Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl ise esnaflara hitaben Zafer Partisinin manifestosunu özetledi.
 “Ülke olarak sığınmacılara bu güne kadar  100 milyar dolar harcandı ve harcanmaya devam ediliyor. Sığınmacılar yerine pandemide zarar gören esnafa dağıtılmış olsa idi esnafımız bu süreci en az yara ile atlatmış olacaktı. Bundan sonra Zafer Partisi olarak halkımızın ve esnaflarımızın içerisinde olmaya devam edip gerek genel siyasette gerekse yerel siyasette vatandaş ve esnaf sorunlarını gündemde tutacağız.”

Editör: Haber Merkezi