Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Öykü D, (29) saçlarını gürleştirmek için gittiği saç merkezinde kel kaldığını ileri sürerek tazminat davası açtı. Öykü D. dilekçesinde saç merkezinde başına gelenleri şu şekilde ifade etti;

Saçları çoğalacaktı
 
Öykü D. İstanbul’da gittiği saç merkezinde saçlarının doğal yöntemlerle çoğalacağını söylediler. Saçından bir tutam alarak bunu yurt dışına göndereceklerini saçın çoğaltışmış olarak geri göndereceklerini ve kafasına nakledileceğini ifade ettiler.
 
Saç yerine peruk taktılar
 
Aynı zamanda Öykü D.’ye ömür boyu saç dökülmeyeceği garantisi verildi. Sözleşmeyle birlikte senet imzalatıldı. Bir tutam saç alınarak yurt dışına gönderildi. O arada Öykü D.’nin saçları makineyle sıfıra vuruldu.Ancak çoğaltılmış saç yerine Öykü D.’ye yaklaşık 4 ay sonra medikal bantlarla peruk takıldı. Peruğun birer ayla çıkarılıp yeniden takılması söylendi. Bu arada saçlarının yurtdışına gönderilmediğini öğrenen Öykü D. okuma yazma bilmediği için senet ve sözleşmeye imza attı. Yaşanan olaylardan psikolojisi bozulan Öykü D. saç merkezinden maddi manevi 80 bin liralık tazminat talebinde bulundu.
 
Saç çoğaltma beyanı yok
 
Saç merkezi yetkilileri avukatları aracılığı ile verdikleri cevap dilekçesinde, kişiye özel olarak hazırlanan protez saç imalatı işiyle uğraştıklarını ve bunu da dağıttıkları broşürlerle ifade ettiklerini söylediler. Saç çoğaltma yöntemi yönünde hiçbir zaman müşterilerine beyanda bulunmadıklarını ifade ederek davanın reddedilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi