Odunpazarı’nın 3 mahallesinde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle 5 bin dönümlük arazideki ürünler ağır hasar aldı.

 

Dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 5 bin dönümlük tarım alanının zarar gördüğü Ağapınar ve çevresini ziyaret eden AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, “Milletvekillerimiz, Bakanlığımız ve yetkililerle görüşerek mağduriyetin giderilmesi için konunun takipçisi olacağız. Devletimiz, hükümetimiz her zaman çiftçisinin yanındadır” dedi. Ağapınar, Çavlum ve Sevinç mahallelerinde ceviz büyüklüğünde gerçekleşen dolu yağışları sonrasında tarlalardaki ürünler büyük zarar gördü. En büyük zararın da Ağapınar Mahallesi’nde meydana geldiği belirtildi. Yaklaşık 30 çiftçinin tarım arazileri zarar görürken, tarlalarda çalışan yaklaşık 500 kişi de mağduriyet yaşadı.

5 BİN DÖNÜM ZARAR GÖRDÜ

5 bin dönüm tarım arazisinin etkilendiği, zarar gören ürünler arasında domates, soğan, barbunya, karpuz, ayçiçeği, şeker pancarı gibi ürünlerin yer aldığı belirtildi. Çiftçi vatandaşlar, “Yaklaşık 45 dakika süren bir dolu yağışı oldu. Mağdur durumdayız. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri gelerek incelemelerde bulundular. Mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz. Seneye de tarlalarımızı ekmek, üretmek için destek gerekli” dedi. Konuyla ilgili bölgeyi ilk ziyaret eden AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, dolu nedeniyle mağdur olan çiftçilerle ve tarım işçileri ile görüştü.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşanan afetin boyutu konusunda vatandaşlardan bilgi alan Volkan Doğan, Milletvekillerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı, il ve ilçe müdürlüğü yetkilileri ile görüşeceğini söyledi. Doğan, “Hasat zamanında çiftçilerimiz bu afetle büyük bir zarar yaşamış durumda. Çiftçilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak bizim görevimiz. Gerekli görüşmelerde bulunarak zararın giderilmesi için konunun takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Devletimiz, hükümetimiz her zaman Odunpazarı çiftçisinin, üreticisinin de yanındadır” dedi. HM

Editör: Haber Merkezi