Chrome'da reklamları engellemek için popüler bir seçenek olan "uBlock Origin" adlı bir eklenti bulunuyor. Bu makalede uBlock Origin eklentisini nasıl kuracağınızı ve nasıl kullanacağınızı adım adım açıklayacağız. Ayrıca uBlock Origin güvenli mi sorusuna da cevap vereceğiz.

chromeda-reklamlari-engelleme-ublock-origin-nasil-kullanilir-detay

uBlock Origin eklentisini indirme ve kurma

İlk adım olarak, Chrome tarayıcınızı açın ve uBlock Origin eklentisini indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanın:

uBlock Origin Eklentisi İndirme Linki

Bu bağlantıya tıkladığınızda, Chrome Web Mağazası'nda uBlock Origin eklentisinin sayfasına yönlendirileceksiniz. Sağ üst köşede bulunan "Chrome’a ekle" düğmesine ardından “Uzantı ekle” düğmesine tıklayarak eklentiyi tarayıcınıza ekleyin.

uBlock Origin etkinleştirme

Eklentiyi başarıyla ekledikten sonra, tarayıcınızın sağ üst köşesinde yeni bir uBlock Origin simgesi görmelisiniz. Eklentiyi etkinleştirmek için bu simgeye tıklayın.

Simge gözükmüyorsa, Chrome tarayıcısında sağ üst köşede bulunan uzantılar kısmından simgeyi sabitleyebilirsiniz.

Reklamları engelleme

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, reklamları engellemeye başlayabilirsiniz. uBlock Origin, bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde otomatik olarak reklamları algılar ve engeller. Bu nedenle herhangi bir ek yapılandırmaya ihtiyacınız yoktur. Eklentinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için, bir web sitesini ziyaret edin ve reklamların engellendiğini görmelisiniz.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden dünya birinciliği Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden dünya birinciliği

chromeda-reklamlari-engelleme-ublock-origin-nasil-kullanilir-detay2

uBlock Origin ayarları (isteğe bağlı)

uBlock Origin, gelişmiş kullanıcılar için bir dizi özelleştirme seçeneği sunar. Eklentinin ayarlarına erişmek için uBlock Origin simgesine tıklayın ve "Ayarlar" seçeneğini seçin. Burada, reklamları nasıl engelleyeceğinizi ve filtreleri nasıl yapılandırabileceğinizi ayarlayabilirsiniz.

chromeda-reklamlari-engelleme-ublock-origin-nasil-kullanilir-detay4

uBlock Origin güvenli mi?

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu özelliği ile bilinen uBlock Origin kesinlikle etkili bir eklentidir. Bu eklenti sizi takip etmez ve bu açıdan güvenlidir.

chromeda-reklamlari-engelleme-ublock-origin-nasil-kullanilir-detay3

Kaynak: Haber Merkezi