Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa sezonun ilk yarısının kendileri adına çok zor ve sancılı geçtiğini hatırlattı.

Çocukluktan çıktılar

Zorlu geçen dönemin kazançlarının da olduğunu ifade eden Çapa, "Yaşadığımız çilenin çok büyük getirileri oldu. Bizim çocuklar artık belli bir seviyeye geldi. Çocukluktan çıkıp birey oldular. Şu anda Türk futboluna 12-13 yeni isim kazandırdık. Bu çocuklarla yola başlamamız şehri daha çok kenetlendirdi. Sancılı dönemin meyvesi oldu. Arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum üzerlerinde çok yük vardı. Hepsi bireysel anlamda çok büyük gelişim gösterdi” dedi.

Bu davaya inanıyoruz

Gençlerbirliği maçındaki tablonun insanı duygulandırdığını ifade eden Çapa, “Özlenen tabloyu burada görmek insanı duygulandırıyor ve gururlandırıyor. Biz bu ligin iddialı takımlarından biri olacağız demiştik bunu Gençlerbirliği maçında tüm Türkiye’ye gösterdik. Biz herkesi bu davaya inandıracağız bu dava Eskişehirspor’un kurtuluş davasıdır” dedi.

Kazasız belasız dönmeliyiz

Karabükspor maçına da değinen Çapa, “Çok önem taşıyan karşılaşma kazasız belasız dönersek ondan sonra oynayacağımız 4 karşılaşma ligdeki hedefimizi belirleyecek” dedi. 

Çapa, “Karabük karşılaşmasının ardından yapacağımız 4 maç bizim ligdeki hedefimizi belirleyecek” dedi.

Helallik almamız şart

Çapa, bu kulüpten alacağı bulunanlarla mutlaka helalleşmenin şart olduğuna dikkat çekerek. “Doğru bir yapılanmayla gerçekçi bir hedefimiz olmalıdır. Bu kulüpten gidenlerden helallik almadan sıkıntılardan kurtulamayız. Gençlerbirliği’nde Kasımpaşa’da görev aldım. Ayrılan futbolcuların primleri de, maaşları ödendi. İnsanların Eskişehirspor'a olan güvenini kazanmalıyız. Bu ortam oluşursa dünyanın her yerinden en iyi oyuncuyu Eskişehirspor'a getirebilirsiniz” diye konuştu.

Yüzde 30 tasarruf ettik

Transferlerle ilgili görüş bildiren Çapa, “Emre Güral ve Berkay’dan imzaları daha önce aldık. Ekstra kulübe bir yük binmedi. Yerli ve yabancı futbolcuların sözleşmeleri yeniden yapılandırdık. Burada olan oyuncuların yapmış olduğu fedakârlık var. Yüzde 30’luk tasarrufumuz oldu” dedi.

Başakşehir’e teşekkürler

Cemali transferi için Başakşehir’e teşekkür eden Çapa, “Cemali transferi bizim için kilit noktaydı o olmasaydı transferi açamazdık. Başakşehir’in yaklaşımı ile biz manevi olarak çok şey kazandık. Sayın Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcı Hocaya çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Başakşehir’den kadromuza kattığımız isimler beklediğimiz performansın çok çok üstündeler” dedi.

Kaleci sıkıntımız yok

Kaleci transferinin yapılmamasına ilişkin Çapa, “Bizim alacağımız kalecileri maddi olarak alma imkanımız yoktu. Bize gelmek isteyen kalecilerin ise bizim kalecilerden kapasite olarak üstünde değildi. Ekrem çok iyi kaleci olacak. Melih’e teşekkür ediyorum. Maçın başında yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette pay sahibi oldu. Ebrar gelecek adına umut veriyor” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi