Bu sezona sıkıntılı bir şekilde giren Eskişehirspor’da gitti, gidecek tartışmalarının odak noktasında yerini alan Teknik Direktör Fuat Çapa, ilk yarının tamamlanmasına 5 haftalık süre kala ciddi açıklamalarda bulundu.

TRT Spor’da yayınlanan Cüneyt Ersan ve yorumcu Hayri Ülgen’in sunduğu ‘Hedef Süper Lig’in konuğu olan Çapa, sezon başından bu yana yaşanan süreci spor kamuoyuyla paylaştı.

 

ŞEHİR AYAKTA

Çapa, özellikle son iki haftada şehirde ciddi hareketlenmelerin yaşandığını herkesin Eskişehirspor’u sahiplendiği bir şehirde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Oluşturulan Eskişehirspor İcra Kurulu’nun yanı sıra Şehri Sevda Grubu’nun şehirde güzel etkinliklere imza attığına dikkat çeken Çapa, “Eskişehirspor İcra Kurulu kuruldu ve kulübün günlük giderleri ile ilgileniyorlar. Transfer yasağı ve geçmiş borçlar ile ilgilenebilecek bir kurul değil. Bu problemlerle yönetim kurulumuzun ilgilenmesi gerekiyor” dedi.

 

TÜRK FUTBULU SIKINTILI

Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumun sadece bu kulübü bağlamadığını Türk futbol kulüplerinin de aynı tablo ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Teknik Direktör Fuat Çapa, şunları söyledi:

“Bizim yaşadığımız bu kriz sürecini önlem alınmazsa Türk futbol kulüplerinin çoğu yaşayacaktır. Herkes kulüpten alacağı bulunanlar camia bu borcu bize öder diye son günleri bekliyor. Ne yazık ki sorunlar aşılamıyor. Şuanda tabloya baktığımızda kendi ligimizde takımların tümünün en az 15 milyon TL borcu söz konusu. Bu sorunların aşılabilmesi için sürekli kaynak sağlayan projeler olması şart. Aksi durumda bu sorunlar aşılamaz.”

 

O KIZ DURDURDU BENİ!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, anlaşmasına rağmen transfer tahtasının açılmaması nedeniyle gitmeyi düşündüğü anı anlatırken TRT Spor’da hayli duygulandı. Çapa, “31 Ağustos gecesi transfer tahtasını açamamıştık. O an görevi bırakmayı düşünüyordum. O gece 11 yaşlarında bir kız çocuğu elinde kumbarası ile bana geldi ve “Hocam bu para transferi açmaya yeter mi? Yetmezse ben biraz daha biriktireyim ve getireyim” dedi. İşte o tablodan sonra görevi bırakmayı değil, göreve devam etmem gerektiğini düşünerek bugünlere geldik. Burada olmaktan da gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

KESİN KALIRIZ DİYEMEM!

Teknik Direktör Fuat Çapa, eldeki mevcut genç kadro ile yola devam ettiklerini devre arasını beklediklerini ifade ederek, “Bugüne kadar teknik adamlık kariyerimde hiç hazır bir takımı alıp görev yapmadım. Bu sezon başında da Eskişehirspor’da aynı durumla karşılaştım. Transfer açılmayınca alt yapıdan gelen 15 oyuncu ile kadro zor kuruyordum. İlerleyen süreçte bu sayıları arttırmayı başardık. Ancak şunu açık ve net söylüyorum ki açıkçası şuanki 11 puanı alacağımızı hiç düşünmüyordum. Tüm bu yaşananlara rağmen kadromuzda alternatif oluşturamazsak ligde kesin kalırız diyemem. Çünkü eldeki gençler her maç sürekli performans veremez. İlla ki performans düşüklüğü olacaktır. Şimdi tek hedefimiz bu konuda çözüm üretme yönünde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

SEZON SONU İLK 6 OLUR

Fuat Çapa, sezonun ikinci yarısı öncesinde olası transfer yasağının kaldırılabilmesiyle birlikte umutların kendileri adına artacağının mesajını verdi. Çapa, “Biz 4 Ocak’ta başlayacak olan ara transfer sezonunda yasağı kaldırırsak şundan herkes emin olsun ki ilk 6’nın en önemli, en ciddi adayı olabiliriz. Bu konuşmalarımdan kimse bir şey çıkarmasın. Yasak kalkarsa süper bir Eskişehirspor izlemeye hazırlanın. Şunu iddia ediyorum ki ikinci yarının en çok puan toplayan takımı kesin oluruz. Bu ligde çok sular akar. İlk yarıyı lider bitiren takım sezon sonunda ligde kalmaya çalışıyor. Geçen sezon Giresunspor da bunu gördük. O yüzden transfer tahtasını açabilirsek bu takım play-offlara kalacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi