Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın gelecek dönem hayata geçireceği projelerini tanıttığı lansman toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükerşen Hatipoğlu ile ilgili olarak, “Üzüldüm, öyle birileri çıktı ki Eskişehir’de. Bu topraklarda güya sözüm ona yetişmiş. Eskişehir’in sorunlarını bilmiyor. Eskişehir’i bilmiyor, belediyeciliği hiçten bilmiyor. Bir partiden seçildi, o partiden milletvekilliğini aldıktan sonra, bir başka partiye göç ediyor birkaç ay içerisinde. Bakıyorum televizyonlarda, tabi televizyonlar parasız olmuyor, televizyonlara bol bol çıkarak kendisine özel düzenlenmiş programlarda, seçilirse neler yapacağını anlattığı zaman ağzım bir karış açık kalıyor ve üzülüyorum. Eskişehir’de yetişmiş, Eskişehir’de zengin olmuş bir çocuk siyasete atılınca nasıl Eskişehir’in sorunlarını bilmez. Nasıl yalanlar söyler. Ağızdan dolma bilgileri yarım yamalak anlatanlar nasıl yetişti bu şehirde hayret ediyorum. Üzülüyorum, hala hocalık yapma ihtiyacı duyuyorum. Ona da acıyorum ve hocalık yapmak istiyorum. Öğrensin gerçekleri istiyorum, sorunlarımız nelerdir bilsin istiyorum, fakat mümkün değil. Buradan ses geliyor oradan yalan yanlış sesler geliyor. Gönlüm istiyor ki, Eskişehir’de yetişmiş bir çocuk olarak Eskişehir’in sorunlarını çok iyi bilen birisi olmuş olsun.  Benim arkadaşlarımla yarış etsinler” dedi. 

Özer: Hat zaten Eskişehir’den geçmiyordu Özer: Hat zaten Eskişehir’den geçmiyordu

“İsimlerini de yayınlayacağım”

Kendilerini mecliste engelleyenleri bir kitapta toplayarak yayınlayacağını belirten Büyükerşen “Çoğunluk iktidar partisindeyken çok engellerle karşılaştık. Aldığımız her karar dava açarlardı, iktidar partisinin il temsilcileri açardı. 100’ü geçti açtıkları dava. Bir kitapta hepsini teker teker yayınlayacağım. Neleri engellediler? İktidar partisi mensuplarının isimleri de yayınlanmak suretiyle size ve sizin çocuklarınıza tarihi bir belgeyi de kitap halinde bastırıp yayınlayıp dağıtmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi son günlerde yine ağızlarında, ‘Kalabak Su’. Kalabak Su’yu rahmetli Atatürk’ün emriyle 46 kilometre öteden 1936 yılında getirilmiş. Kalabak Su’yu kötülemeye yetişemiyorlar” şeklinde konuştu. 

“Eski AK Parti il başkanının yaptıklarını hatırlayın”

Büyükerşen şöyle devam etti;

“Bu şehrin çeşmelerinden akan su içilmiyor diyor. İçiliyor ve bunu Sağlık Bakanlığı hem Vilayet hem bizim ESKİ, kendi modern laboratuvarlarında her Allah’ın günü kontrol ediyorlar. İki yıl öncesini hatırlayın. Eskişehir’de iki tane siyah renkli minibüs dolaştırıldı. Minibüsün üstü giydirilmişti. Damacananın içine bulanık bir su doldurulmuştu. Minibüsler giydirilmiş şehirde dolaştırılırken vatandaşlarımız görüp isyan ediyorlar ve bize haber verdiler. Biz gittik baktık, ‘Eskişehirliler bu suyu mu içiyorsunuz’ bir de alaylı bir şekilde ‘zehirleniyorsunuz’ anlamında imalarla giydirilmiş bir minibüs. Minibüsün plakası siyah naylonla kapatılmış. Allah’ın işine bakın ki, plakanın altı göründü, plaka Eskişehir AKP il başkanına aitti. Bu şehrin Atatürk’ün emriyle gelen suyuna Eskişehirliler alışkındır, tatlı sudur, Türkiye’nin en tatlı sularındandır.  Çok değerli bir sudur.  O suyu kötülüyorlar. Eskişehirliler hep Kalabak suyu içer” diye konuştu.

Muhabir: Fatih Arduç