TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, döviz kurundan dolayı fırsatçılık yapanlara sert çıktı. Engiz fırsatçılık ve stokçuluk yapanlara seslenerek; “Bunun adı ihanettir” dedi.

KRİZDEN RANT ÇIKARIYORLAR

Finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat olarak gören bazı spekülatörlerin uyguladıkları fiyat artışları tepkilere neden oluyor. Çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları, stokçuluk gibi durumlardaki artış hükümeti tedbir almaya iterken, iş dünyasından da bu konuda tepkiler gelmeye devam ediyor. TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, döviz kurundan dolayı fırsatçılık yapanlara tepki göstererek, “Krizi fırsata dönüştürmek ile krizi fırsat bilip halkı kazıklamak aynı şey değildir. Döviz artışı, kur dalgalanması gibi bahanelerle krizden rant çıkarmaya çalışanlara para cezaları yetmez.. Teşhir edilmesi hatta ticari faaliyetlerinin durdurulması lazım" dedi.

HALKI KAZIKLIYORLAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Engiz, bu gibi davranışlarda bulunmanın da ülkeye ihanetin bir çeşidi olduğunu dile getirdi. Başta inşaat sektörü olmak üzere birçok ana firmanın satışları durdurduğunu ve fiyat vermediğini söyleyen Başkan Engiz, “Ekonomik kaygılarla satışları durdurmak, fiyat vermemek gibi davranışlar sektörün durmasına ve ekonominin daha da kötüye gitmesine sebep olmaktadır. Krizi fırsata dönüştürmek ile krizi fırsat bilip halkı kazıklamak aynı şey değildir. Döviz artışı, kur dalgalanması, girdi fiyatlarının yükselmesi gibi bahanelerle krizden rant çıkarmaya çalışanlara para cezaları yetmez” diye konuştu.

FİRMALAR TEŞHİR EDİLMELİ

 Ali Engiz görüşlerini daha sonra şöyle sürdürdü; “Bu firmaların teşhir edilmesi hatta ticari faaliyetlerinin durdurulması gerekmektedir. Bu kriz fırsatçılarının ülkeye ihanet ile yargılanmaları ve ağır cezalara maruz bırakılmaları şarttır. Ticaret Bakanlığının dolardaki yükselmeyi bahane ederek bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı çalışmayı yerinde ancak yetersiz buluyoruz. Bir an önce ağır müeyyidelerin hayata geçirilmesi lazım.. Kimsenin hele hele kendisi de bu ülkenin vatandaşı olan birisinin, Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılı dönemlerinde fırsatçılık yapmaması ve daha çok fedakarlıkta bulunması gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi