Eskişehir Milletvekili ve AKPM Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay AKPM 2017 Genel Kurulu 4. Dönem Toplantısı için bulunduğu Strazburg’ta konu ile ilgili “Bir ödül verilecekse o da Türk Milletine verilmelidir. 15 Temmuz hain askeri darbe girişimini engelleyen ve demokrasiye sahip çıkan Milletimizdir. O gece darbe girişimi ile insan hakları ihlal edilmiştir, ne ödülü?” şeklinde açıklamalarda bulundu. Milletvekili  Günay “Avrupa Konseyi’nin temel hedefleri ile çatışan bir skandal karar olduğuna inanıyorum ve bu kararı kınıyorum. Avrupa Konseyi’nin amaçları, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek; azınlıklar, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı, sosyal dışlanma, uyuşturucu madde ve çevre konularındaki sorunlara çözüm aramak; Avrupa kültürel benliğinin oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak olarak özetlenebilir. Bu amaçların neresinde teröristleri ve terörü desteklemek var? Yargı süreci devam eden bir konuda, bir terör zanlısını insan hakları savunucusu gibi göstermek demokrasi ve insan hakları ile nasıl bağdaşmaktadır? Hangi Avrupa ülkesi DEAŞ bağlantılı bir teröriste ‘İnsan Hakları’ ödülü verilmesini doğal karşılar ve kabul eder?” diye sordu.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kişinin 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olan FETÖ terör örgütünün üyesidir ve yargı süreci devam etmektedir. Demokratik değerleri dillerinden düşürmeyenler, neden darbeyi kınamak da bile meden bu kadar tereddütlü davrandılar? Bu ödülle kim nerede duruyor daha açık ortaya çıkmış oldu. Böylece FETÖ’yü destekleyenler artık açık açık tutumlarını ortaya koyuyor. Biz zaten biliyoruz ama her şey uluslararası platformlarda da itiraf şeklinde ortaya çıkıyor.”

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Prof. Dr. Günay AKPM ile alakalı “Bu yaklaşım terörü destekleyen çevrelere yardımcı olmakta, kimlerin beslediğini ortaya çıkarmaktadır. Ama şu bir gerçek! Türkiye her zaman terör terördür, dini, mezhebi, dili, milliyeti olmaz diyor, siyasi duruşunu ve mücadelesini net olarak ortaya koyuyor. Avrupa’nın Türkiye gündemde olduğunda bu ikircikli tavrını kınıyor ve bir AKPM milletvekili olarak AKPM’nin bu emellere alet edildiği görmekten büyük üzüntü duyuyorum.” dedi.

TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELERİ UYARDI

Prof. Dr. Günay “Bizler evrensel demokratik değerleri istediğimiz gibi yorumlayıp, hareket edemeyiz. En büyük tehlike burada. Bu ikircikli davranış bir gün kendilerini de vuracak tohumları ekiyor, altyapıyı hazırlıyor.  Irak’taki referandum ile İspanya’daki referandum arasında bir fark yoktur. Gelecek günlerde Bavyera Federal Almanya Cumhuriyeti’nden, İskoçya Birleşik Krallık’tan, Veneto İtalya’dan ayrılmak meşru hakkımız derse, ne olacak? Daha zamanı gelmedi mi diyecekler? Yarın bir ülke DEAŞ terör örgütü üyesine ödül verse nasıl tepki verecekler?” 

Editör: Haber Merkezi