Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün yolunda devriye görevini icra ederken bölücü terör örgütü mensuplarında yola tuzaklamış bombanın infilak ettirmeleri sonucu şehit olan sözleşmeli Er Osman Er’in ailesine, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

EN YÜCE MAKAMDIR

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Osmaneli Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış Şehit Er Osman Er’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan “Devlet Övünç Madalyasını” takdim edeceklerini söyledi. Büyükakın, “Milletler kahramanları ile var olur. O kahramanlar ki hayatlarını hiçe sayarlar. Ülkesi için hayatlarını ortaya koyarlar. Bu kahramanlar oldukça sonsuza kadar var olma duygusu yaşayacaktır. Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır” dedi.

NESİLDEN NESİLE BÜYÜK GURUR

Büyükakın şöyle devam etti, “Ülkemiz ve milletimiz adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti ‘Devlet Övünç Madalyası’ tevcih edilen şehidimizin ailesine böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Şehidimizin ailesine takdim edilen Devlet Övünç Madalyası, bu devletin, bu milletin bir vefa sembolüdür, nesilden nesile gururla, kıvançla aktarılacaktır.Bu tören vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum." Konuşma ardından Şehit Osman Er'in öz geçmişleri okunarak, ailesine madalya ve berat verildi. 

Editör: Haber Merkezi