Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Demirci basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulundu. 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanundan söz eden Demirci, “Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının arttırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha öne unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanı getirilmiştir” dedi.

SON BİR ŞANS DAHA

Kanuna başvuru süresinin 25 Kasım 2016 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Başkan Demirci, “yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Bazı vatandaşlarımızın 2016 Kasım ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans daha verilmiştir. Yapılan düzenleme ile, yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilirler. Böylece kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Demirci açıklamasına şöyle devam etti: “6736 sayılı kanun kapsamında 2017 yılının ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder uzatılmıştır. Buna göre,  ocak ayında ödenmesi gereken taksitler mayıs ayında, şubat ayında ödenecek taksitler haziran ayında ödenecektir. Diğer taksitler de aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren dört ay uzatılmıştır. Borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk ik, taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini 2017 Mayıs ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedecektir.”

Editör: Haber Merkezi