Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Tepebaşı Belediye Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han İlçe Belediye Başkanı Erdal Şanlı, BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler, Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Vatan Partisi temsilcileri, Kristal İş, Şeker-İş sendikaları ve Türkiye Emekliler Derneği şube yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Saadet Partili katıldı. Eskişehir’e gelen Genel Başkan Karamollaoğlu’nu gençlik kolları üyeleri yaktıkları meşalelerle coşkuyla karşıladı.

HİZMETİ ESAS ALIYORUZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, “Her kongre yeni bir duruştur. Adaletsizliklerin olduğu bir dünyada ülkemiz de ciddi sıkıntılar içinde. Bu süreçte Saadet Partimizin önemli olduğunu düşünüyorum. Birlikteliğe ihtiyaç var. Özgürlükçü bir anayasaya ihtiyaç var. Ülkemizin gerçekten yüksek teknolojiye dayanan ekonomik sisteme ihtiyacı var. Özgürlükçü basına ihtiyaç var. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Eskişehir önemli bir yer. Sahada görülür bir partiyiz. Bu şehir bizim. Bu şehre hizmeti esas alıyoruz. İnsana hizmet vardır siyaseti partilerin birleştirici olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

OYUNLAR OYNANIYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin iç ve dış politikalarda sıkıntılı süreçlerden geçtiğine vurgu yaptı. Karamollaoğlu, “İslam alemine oyunlar oynanıyor. Şehirler yıkıldı yok edildi. Böyle bir katliamla karşı karşıyayız. Birbirimizi yemeye başladık. Bugün iktidarlar bu gelişmelerden özellikle bu iktidar gaflet içinde. Çünkü kuruluşundan itibaren AB’yi medeniyet projesi olarak görüyorlar. Ekonomik sistem olarak faizci kapitalist sistemi seçtiler şimdi de şikayet ediyor. Kendi politikalarından bu kadar şikayet eden başka iktidar gelmedi. Dış politikada öyle, eğitim çökmüş. 15 yıldır siz iktidarsınız ülkeyi siz bu hale getirdiniz. Kendinizi şikayet etmeye hakkınız yok”  diye konuştu.

İLK HEDEF İSLAM BİRLİĞİ

 “O kadar büyük hatalar yapılıyor ki bunları düzeltmek çok zor” diyen Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle bir noktaya geldik ki bu ülke düzelir mi diye soruyorlar. Bugünkü politikaları yok kabul edeceksiniz. Bu iktidar Türkiye’yi sürüklenen bataklıktan kurtaramaz. İslam alemi çıkmaz içinde. ilk hedef İslam birliğidir. Biz bütün İslam ülkeleri bir çatı altında toplamazsak bu zalimlerin üstesinden gelemeyiz. Onun için bir araya geleceğiz. Bizim gibi tahakküm altında bulunan en yüz ülkeyi daha bir araya getirip bu dünyayı kalkındırmanın yolunu arayacağız. Ekonominin temeli üretime dayanmazsa o sunidir. Üretime dayanmalıdır. Tarım ve hayvancılık bir numaralı gerekçedir. Eskişehir tarım ve sanayi şehridir. Burası bizim beklediğimiz gibi gelişmedi. Çiftçi desteklenmeli. Tarım ve hayvancılığa önem verilmelidir.” Konuşmaların ardından İl Başkanlığı kongresine tek liste halinde giren mevcut Başkan Fesih Bingöl delegelerin tümünün oyunu alarak güven tazeledi. Bingöl başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu: “Ahmet Hakan Toksöz, Celalettin Tezcan, Halit Öz, Hamdi Tabanlı, Hasan Taşkıran, İsmail Kuz, İsmail Yentürk, Kadir Ateş, Mehmet Ali Perçintürk.” 

Editör: Haber Merkezi