Ve günlerdir süregelen meraklı bekleyiş nihayet sona erdi.

CHP Eskişehir’de, yerel seçimlerdeki zaferlerine bir yenisini daha ekledi.

CHP’li Belediye Başkan Adayları Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, bu zorlu maratonda ipi göğüsleyen isimler oldular.

                                                                   ***

Büyükşehir Belediye Başkanlığı…

CHP’li Ayşe Ünlüce ile AK Parti’li Nebi Hatipoğlu arasında geçen yarışta seçimi kimin kazanacağı, merak edilen konular başında geliyordu.

Bu noktada her iki aday da anketlerde kendisinin önde olduğunu öne sürüyordu.

Köşemizin müdavimlerinin hatırlayacağı üzere; Ayşe Ünlüce’nin yarışta yaklaşık 8 puan önde olduğunu defaatle belirtmiştik. Hatta ‘doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar’ misali, kimi hayalperestlerin de tepkisini çekmiştik.

Nihayetinde Büyükşehir’de sürpriz olmadı ve Ünlüce seçimi rahatlıkla kazandı.

                                                                   ***

Odunpazarı Belediye Başkanlığı…

AK Parti adayı Özkan Alp’e yakın kaynaklar süreç boyunca yarışta önde olduklarını öne sürseler de; Kazım Kurt’un yaklaşık 9 puan önde olduğunu köşemizde belirtmiştik. Alp cephesinin ise söz konusu anketleri nerede kimlerle yaptıklarını da fazlasıyla merak etmiştik.

Haber merkezimizin araştırmaları ve yapmış olduğumuz sokak röportajları bizleri yanıltmadı; Kazım Kurt seçimi açık ara farkla önde tamamladı.

Gerçek şu ki; Kazım Kurt’a seçim kazanma konusunda profesör ünvanı verilse yeridir. 2011 Milletvekili Genel Seçimleri, 2014 ve 2019’daki Odunpazarı Belediye Başkanlığı seçimlerini oldukça zorlu şartlara rağmen kazanmayı başarmıştı.

Ve son olarak dün gerçekleşen 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde; Başkan Kurt, bir zamanlar ‘AK Parti’nin kalesi olarak tanımlanan’ Odunpazarı’nda, üst üste üçüncü defa kazanarak, siyasi rüştünü bir kez daha ispatladı.

                                                         ***

Tepebaşı Belediye Başkanlığı…

Tepebaşı’nda seçimin sonucu aylar öncesinden belliydi desek yeridir.

Başkan Ataç, ilk andan beri rakibinden öndeydi. Yine de sahada inanılmaz bir efor sarf etti.

Cadde, sokak, köy, kasaba…

Çalınmayan kapı, ayak basılmayan yer bırakmadı…

Sonuç olarak: Başkan Ataç, seçim sonunda dördüncü kez Tepebaşı Belediye Başkanı olurken, rakibi Yüzügüllü’ye attığı tarihi farkla, bu rekorunu taçlandırmayı da başardı.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür.

Grillparzer