Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Bölgesinde yer alan mahallelerin muhtarları ile bir araya geldi. Buluşmaya Odunpazarı Muhtarlar Dernek Başkanı aynı zamanda da Sarısungur Mahalle Muhtarı olan Muharrem Önlü ve Muhtarlar Federasyonu Eskişehir Şube Başkanı aynı zamanda Karapınar Mahalle Muhtarı olan Mustafa Gazi Uzun da katıldı.

Odunpazarı Belediyesi birim müdürlerinin de katıldığı buluşmada konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı’nda mali disiplini sağlamış ve yönetilebilir bir belediye yarattıklarını belirtti. Başkan Kurt, “Pek çok işi kendimiz ürettik. Müteahhidi aradan çıkardık. Bu nedenle her işte en az yüzde 25 avantajlıyız. O yüzde 25 de Odunpazarı halkına hizmet olarak geri döndü. Sadece düzgün bir sistem kurduğumuz için geçen yıl 250 bin litre mazot tasarrufu yaptık” dedi. Konuşmasında Türkmentokat Mahallesine kurdukları Güneş Enerji Santrali’ne de değinen Başkan Kurt, GES yaptıkları için sadece elektrik satarak geçen yıl 3 milyon lira kazandıklarını söyledi. Yaklaşık 2.5 milyon liralık da mahsuplaştıklarını anlatan Başkan Kurt, halk merkezleri sayısını 18’e çıkardıklarının belirtti. Odunpazarı’na 2 yeni kreş çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Kurt, o kreşler de tamamlandığında Odunpazarı’ndaki kreş sayısının 18 olacağını vurguladı.

'Odunpazarı’nda şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışını benimsedik'

Odunpazarı’nda yarım kalan proje ve çalışmaları tamamlamak ve Odunpazarı’na yeni hizmetler kazandırmak için yeniden Odunpazarı Belediye Başkan adayı olduğunun altını çizen Başkan Kurt, Odunpazarı’nda şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini dile getirdi. “İlgili sivil toplum örgütünün, muhtarın bilgisi dışında iş yapmadık. Onlarla birlikte karar almaya çalıştık. Önümüzdeki dönem en büyük idealim bu yönetim anlayışını sürdürmek. Mahalle meclisleriyle, muhtarlarla, sivil toplum örgütleriyle birlikte karar alabilmek” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yeni dönem daha avantajlı, özellikle bu on yıl içerisinde gerçekleşmeyen bazı projeler var. Onların gerçekleşmesi için her türlü çabayı birlikte harcıyoruz. Kamuoyu baskısı yaptığımız sürece hiçbir işimizi engelleme şansları olmayacak. Sanayi Çarşısını bize yaptırmadılar, ama Sanayi Çarşısı esnafıyla birlikte olup ayağa kalkabilseydik, direnseydik, itiraz edebilseydik bu iş olurdu. Karapınar Mahallesi’nde, Gündoğdu Mahallesinde aynı şeyler oldu. Burada biz sizin katılımınızı diliyoruz. Sokak sokak birlikte mücadele etmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ciddi bir değişim içerisinde. Genel başkanını, merkez yönetimini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızı değiştirdi. Ve ona göre belediye meclisinde ciddi değişim olacak. Biz bu değişime uygun, bu değişimin felsefesine uygun bir şekilde belediyecilik anlayışımızı biraz daha halka yayarak, halkçı tarafını öne çıkararak geliştireceğiz, genişleteceğiz.”

Buluşmada Başkan Kurt’un yanı sıra Muhtarlar Dernek Başkanı Muharrem Önlü ve Muhtarlar Federasyonu Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Gazi Uzun da birer konuşma yaptı. Kendilerini bir araya getirdiği için Başkan Kurt’a teşekkür eden Önlü ve Uzun, Başkan Kurt ve 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere girecek tüm muhtara başarılar diledi.

Eskişehir’de seçim günü için önemli açıklama Eskişehir’de seçim günü için önemli açıklama

Muhabir: Beste Temel