Polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik mücadelesine yeni bir hamle daha eklendi. Bağımlılar için Eskişehir’de Sultandere bölgesine yeni bir AMATEM Hastanesi kurulacak. Eskişehir’de ilk kez 14 Kasım 2013’te Eskişehir Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) binlerce kişiyi alkol ve madde bağımlılığından kurtardı. 12 yatak kapasitesi ile ayrıca poliklinik hizmeti de veren birim için yeni bir adım daha atılıyor. Özellikle Hükümetin uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele adımları kapsamında Eskişehir Polisi uyuşturucu satıcılarına yönelik başarılı operasyonlara imza atarken artış gösteren bağımlılığın önüne geçilmesi için Sağlık Müdürlüğü de harekete geçti. Eskişehir’e AMATEM Hastanesi kurulması için hazırlanan proje Sağlık Bakanlığı’ndan onay aldı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge yeni AMATEM ile ilgili ŞEHİR’e konuştu.

POLİS GÖZ AÇTIRMADI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri narkotikte büyük bir başarıya imza attı. Sadece 2017 yılında 2 tonun üzerinde uyuşturucu madde, sentetik hap gibi maddeler ele geçirilirken 400’den fazla uyuşturucu taciri yakalandı. Bu arada Emniyet, uyuşturucu kullanan bağımlıların Narkopsikolog Projesi kapsamında Devlet Hastanesi’ndeki AMATEM biriminde tedavi olmasını sağladı.

REKOR TEDAVİYE ULAŞILDI

2013’te açılan Eskişehir Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren AMATEM’e başvuranlar arasında bonzai başta olmak üzere esrar, eroin kullanımı, sentetik hap ve alkol bağımlıları da bulunuyor. Son 4 yılda merkezde 1029 erkek, 81 kadın hasta yatarak tedavi oldu. Poliklinik hizmetinden ise 4557 erkek 438 kadın hasta yararlandı. Merkezde 18 yaş üstü madde bağımlısı hastalar ile 16-18 yaş arasındaki aile onayı ile yatan hastalar da tedavi görebiliyor. Eskişehir Devlet Hastanesi’nin bu hizmeti en çok aileleri sevindirirken binlerce insan hayata geri döndü.

ESKİŞEHİR’E YENİ HASTANE

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, bağımlılıkla mücadele kapsamında Eskişehir’de Devlet Hastanesi AMATEM Biriminin hizmet verdiğini belirterek, “Şimdi bağımsız bir hastane kuruyoruz” dedi. Bilge, “71 Evler Mahallesi’ndeki 1081 yataklı Şehir Hastanesi’nden bağımsız olarak AMATEM Hastanesi yapılacak. Bununla ilgili farklı bir projemiz var. Projesi Sağlık Bakanlığınca onaylandı. Arazi tahsisi de yapıldı. Bu da Sultandere Mahallesi sınırları içerisinde olacak. Hastaneye yakın bir noktada bulunacak. 30 yataklı olarak düşünülüyor ama biz bunun 50 yataklı olmasını istiyoruz. Tabi bu konularda yatak sayısına karar verilirken Saha Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün onayını almamız gerekiyor. Bu hastanenin 50 yatak olması için Sağlık Bakanlığı’ndan talepte bulunduk. 50 yatak olmasını istiyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Burası da ayrı bir hastane gibi hizmet verecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi