Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal, kulübe gelen icralarla ilgili, "Yaşadıklarımız avukatlar ordusunun tuzağı gibi görünüyor. Kulübe icra geliyor, alacaklının haberi yok” diye konuştu.

Son günlerde kulüpte yaşanan icra olaylarını değerlendiren Köksal, “Ne zaman başarı gelse aynı grup ve insanlar tarafından kulüp icralarla zor duruma düşürülüyor. Şu anda susuyoruz. Sene sonunda, yaşadığımız sıkıntıları paylaşacağız" dedi.

 

Yenilmeyecek takım yok

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal, düzenlediği basın toplantısında, Osmanlıspor FK'dan aldıkları 3 puanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, birlik ve beraberlik içinde Eskişehirspor'un yenemeyeceği takım olmadığını kaydetti.

 

Kulüp ipotek altında

Köksal, gündemlerinden hiç düşmeyen icralar konusuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Eski yönetimlerce kulübün 5-6 yılı ipotek altına alınmış. Biz bunu bilerek yönetime girdik. Geleceğimizi ipotek altına aldırmamak için, yönetimin çabasıyla, siyasi iradeyle ne yapabiliriz diye çabalıyoruz. Süper Lig'deyken kulübün geleceği sorumsuzca ipotek altına alınmış.

 

14 milyon harcandı

Yönetimimizin şehre verebileceği en büyük garanti şeffaflıktır. Alacağı olanlara buradan çağrı yapıyoruz.  Yaşadıklarımız avukatlar ordusunun tuzağı gibi görünüyor. Kulübe icra geliyor, alacaklının haberi yok. Ne zaman başarı gelse aynı grup insanlar tarafından kulüp icralarla zor duruma düşürülüyor. Şu anda susuyoruz. Sene sonunda, yaşadığımız sıkıntıları paylaşacağız. Bu kulübün hedefleri doğrultusunda, kredi çekmeden, iç kaynaklarımız ve çevremizle temiz bir şekilde kulübü geleceğe taşıyacağız. Bugüne kadar 14 milyon lira harcandı. İcralarla boğuşan bir Eskişehirspor'un borcunu azaltarak yolumuza devam ediyoruz."  

 

Kurtuluş Altyapıdadır

Geleceğin kurtuluşunun altyapıda olduğunu bilerek ilerlediklerine işaret eden Köksal, "Gönüllü Eskişehirspor ordusuyla beraber küllerimizden doğup kulübü borçsuz hale getireceğiz. Bölgesel Amatör Lig'de Yunus Emre Spor Kulübü'nü şirketleşerek 3. ligde Eskişehirspor'u seneye temsil noktasında yönetim olarak destekleyeceğiz.  Son 7 hafta birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. 7 hafta sonra iyi bir Eskişehirspor'u herkes görmüş olacak.

Eskişehirspor'un geleceği şeffaflıkla gelecek" dedi. 

 

450 kişinin kaydı silindi

Eskişehirspor üyesi olup 3 ile 6 yıl arasında aidatını ödemeyen yaklaşık 450 kişinin 1 Nisan itibarıyla kaydının silindiğini anlatan Köksal, artık her kesimden insanların kulübe üye olduğunu aktardı. Belediyelerle iletişimde sıkıntı yaşamadıklarını belirten Köksal, "Orada da açık yüreklilikle söylüyorum. Bir büyükşehir adayı çıkıyor, Sayın Burhan Sakallı Eskişehirspor'a 3 milyon liralık sponsorluk anlaşması sağlanmasına ön ayak oluyor. Cumhurbaşkanımızın 1,5 milyon liralık led bağışı oldu. Burada kazanan kim oldu? Tabii ki Eskişehirspor oldu. Başta Kazım Kurt olmak üzere seçimleri kazanan başkanlarımız da Eskişehirspor ile diyalog içinde. Başakşehir, Osmanlıspor harcamalarının büyük çoğunluğunu belediyelerden karşılıyor. Belediyelerimizin Eskişehirspor'a daha fazla destek olacaklarını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi