ETO Başkanı Güler mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak amacıyla Samsun’a çıkışının 103’ncü yıl dönümünü kutluyoruz.

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da imkansız denileni başarmak ve bu toprakların ilelebet Türk milletinin yurdu olduğunu ispat etmek için Samsun’da ilk adımını atmış, kahraman Türk milleti de ‘O’nun izinde gösterdiği insan üstü mücadeleyle kurtuluş savaşımızı kazanmıştır.

19 Mayıs tarihi hem ulusal kurtuluşumuzun başlangıç noktası olması hem de ülkemizin gençlerine verdiği kıymeti bayramla ifade etmesi bakımından derin anlamlar taşımaktadır. 

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin gençleri olduğuna inanan Eskişehir Ticaret Odası olarak bu duygu ve düşünceyle hareket ediyor ülkemizin ve Eskişehir’in geleceği olan gençlerimize güveniyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gururla ve coşkuyla kutluyor Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi