DURURSAK SIKINTI YAŞARIZ
Spor Toto 1. Liginin 22.haftasında deplasmanda oynanacak olan lider Ümraniyespor maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Yücel İldiz, ligde her türlü sonucun ortaya çıktığını herkesin herkesi yenecek güce sahip olduğunu söyledi. 
Takımın Denizlispor ve Giresunspor karşılaşmalarını başarıyla tamamladığına dikkat çeken İldiz, “Eskişehirspor olarak durursak sıkıntıya düşeriz. İyi bir hava yakaladık bunu devam ettirmek zorundayız” dedi.
SEYİRCİMİZLE BÜTÜNLEŞTİK
Giresunspor karşısında çok önemli bir 3 puanı hanelerine yazdırdıklarını aktaran İldiz, “Kendi sahamızda muhteşem taraftarımızla birlikte kazanmak zorunda olduğumuz bir müsabaka oynadık. Giresunspor geçen sene play-off’dan dönmüştü ve bu sene çok ciddi yatırımlar yaptı. Antrenör değişikliğine gittiler. Onlar içinde önemli bir maçtı. Akıllıca oynadığımızı düşünüyorum. Deplasmanda aldığımız galibiyetten sonra bunu mutlaka içeride perçinleştirmek ve seyircimizle bütünleşmemiz gerekiyordu. Pazar günü her acıdan iyi bir gün oldu” dedi. 
HATASIYLA - SEVABIYLA
Takımının performansını değerlendiren İldiz, “Bütün oyuncularımın görevlerini yerine getirdiler. Son haftalarda takım oyunu oynamaya başladık.  Hatasıyla sevabıyla bütün oyuncularım ellerinden geleni yapmaya çalıştı” şeklinde konuştu. 
İYİ BİR HAVA YAKALADIK
Ümraniye maçının kendileri açısından çok önemli bir müsabaka olduğunu aktaran İldiz, “Önümüzde çok zor müsabakalar var. Her takım birbirini yenebiliyor. Geçmişte kalırsak sıkıntı yaşarız.  Önümüze bakmalıyız.  Hafta sonu ligin lideri ile oynayacağız. 
Sahasında kaybetmeyen bir takım. 9 galibiyet ve sadece iki beraberliği var. Ümraniye maçı bizim adımıza çok önemli. İyi bir çıkışımız var bunu devam ettirmek zorundayız. Elimizdeki mevcut takımla beraber sakat ve cezalı vermeden bu süreci en iyi şekilde atlatmak zorundayız. Hafta içi de maçlar oynayacağız. Bu arayı iyi geçmek zorundayız. Üzerine katarak gitmek zorundayız. Eskişehirspor olarak durursak sıkıntıya düşeriz. 
İyi bir hava yakaladık bunu devam ettirmek zorundayız ki ayaklarımız yere sağlam bassın” diye konuştu. 
HER PUAN ÇOK ÖNEMLİ
Galibiyet serisindeki dalgalanmalar hakkında sorulan soruya yanıt veren İldiz, “Kulüpteki dalgalanmalara bağlıyorum. İstikrarlı bir kulüp müydü? Her acıdan kulübü istikrarlı hale getirmek istiyoruz. Bunlar son derece doğal. Sezon sonuna kadar alınacak her puan çok önemli. Her oyuncumuz çok önemli. Artık o dalgalanmaları yaşamak istemiyoruz” dedi. 
AŞAĞI VE YUKARI 7 PUAN
Play-off hedefleri hakkında ise İldiz, “Aşağı bakarsanız düşerseniz. Aşağı bakarsanız 7 puan yukarı bakarsanız da 7 puan. Maç maç bakıyoruz. Biz nerede olduğumuzu biliyoruz. Şuan hedefimiz Ümraniye maçı” açıklamalarında bulundu.
Editör: Haber Merkezi