Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, artan dolandırıcılık olaylarına karşı, semt pazarları, banka önleri, çarşı, semt pazarları, alışveriş merkezleri, camiler, kafeler, gar ve otogar gibi halkın yoğun bulunduğu yerlerde broşür dağıttı.

VATANDAŞA UYARI

 Vatandaşların özellikle dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını isteyen polis ekipleri, son günlerde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi bahane edilerek dolandırıcılık olaylarının arttığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü de vatandaşlara da SMS yoluyla vatandaşı uyarıyor.

155’İ ARAYIN İHBAR EDİN

Polis, asker, savcı gibi kamu görevlilerinin para istemediğini anlatan ekipler, kendilerini bu şekilde tanıtan şahısların dolandırıcı olduğunu, bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşların '155 polis İmdat' hattını aramaları gerektiğini kaydetti.

PARA VE ALTIN İSTİYORLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği uyarı mesajında ise şu ifadeler yer alıyor: “Telefonda kendisini, Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın.” 

Editör: Haber Merkezi