Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TRT, RTÜK ve üniversitelerin ilgili temsilcileri ile sektör paydaşlarının da hazır bulunduğu toplantıda, geçtiğimiz yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’nin de kapsamı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
 YÜZDE 20 YERLİ OLMALI
Üretim aşamasında sağlanan desteğin önemli olduğunu belirten TRT Çocuk Kanalı Koordinatörü Bekir Yıldızcı da, “Sektör üretim aşamasındayken desteklenmeli. Yetişmiş işgücü eksikliği söz konusu. Eğitimde uygulama, deneyim ve uzmanlaşma çok önemli” diye konuştu. Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat ise, televizyonlardaki çizgi film ve animasyon içeriğinin yüzde 20’sinin yerli üretim olması gerektiğini söyledi. 
ÖNEMLİ ROLE SAHİP
Çizgi film ve animasyon sektöründeki geçmişi ve diğer özellikleriyle Eskişehir’in önemli bir konumda olduğunu, bu çerçeveden bakılarak şehirde çizgi film ve animasyon sektörü özelinde bir serbest bölge kurulabileceğini belirten sektör temsilcileri, aynı zamanda Eskişehir’in, bu alanlarda çalışan insan kaynağının da merkezi konumunda bulunduğuna dikkat çekti.  (Kaan Özcan)
Editör: Haber Merkezi