Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı Tepebaşı İlçesinde bulunan Kardeşler Ortaokulu bahçesine, 3 derslikli anaokulu binası yaptıracak.

Konuyla ilgili protokole Valilik adına imza atan Vali Çelik, Türk Kızılayı’nın temel eğitime verdiği destekten bahsetti. İnşaatın en kısa sürede tamamlanacağını bildiren Vali Çelik, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde okulun hizmete açılacağını söyledi. Türk Kızılayı adına Valilik Makamında imzalanan protokol törenine katılan Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin ise, Kızılay’ın sadece ülkemizde değil dünyanın birçok değişik bölgelerindeki insanlara yardım ettiğini ve aynı zamanda sosyal içerikli projeleri de uygulamaya koyarak eğitime yüzde yüz destek verdiğini bildirdi. Anaokulunun en kısa zamanda inşa edileceğini belirten Başkan Girgin, projenin ilimize hayırlı olmasını diledi.

PROTOKOL İMZALANDI

Kısa görüş ve açıklamaların ardından Vali Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Türk Kızılayı adına Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin protokole imza attı. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan anaokulu binası, anahtar teslimi (saha tanzimi ve çevre düzenlemesi dahil) tasdikli projesine uygun bir şekilde yaptırılarak, kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Anaokulu binasının yapı denetim ve kontrollük hizmetleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yapılacak. (Özdemir Uçak)

Editör: Haber Merkezi