beIN MEDIA GROUP ile öğrenci sayısı ve sunduğu eğitim programları ile dünyanın sayılı üniversitelerinden AÜ’nün ortaklaşa yürüttüğü “beIN AKADEMİ” programının dersleri başladı

İLK DERS TANIŞMA VE EĞİTİM

Dünyanın sayılı yayıncılık kuruluşlarından beIN MEDIA GROUP ile öğrenci sayısı ve sunduğu eğitim programları ile dünyanın sayılı üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “beIN AKADEMİ” programının dersleri, 6 Nisan Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi TV Yapım Merkezi’nde başladı. Tanışma ve eğitim hakkında bilgilendirme şeklinde geçen ilk derse, eğitimde görev alacak akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 İKİ ÖNEMLİ GÜÇ İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Çok önemli bir projeye ilk adımı attıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Erol Nezih Orhon, “Anadolu Üniversitesi ve beIN MEDIA kendi alanlarının lideri olarak, biri medya ve iletişim konusunda Türkiye’nin önde gelen iletişim fakültelerinden birine sahip. beIN ise özellikle spor yayıncılığı alanında dünyada beş kıta ve kırk üç ülkede olmak üzere dünyanın zirvesinde yer alan bir kuruluş. Bu doğrultuda Üniversitemiz ve beIN MEDIA bir araya geldi. Medya ve iletişimle diğer alanlara yönelik olarak mesleki gelişimini tamamlamış, profesyonel meslek uzmanları yetiştirmek ve bu alana ilişkin nitelikli insan gücü ihtiyacına yanıt vermek amacıyla beIN AKADEMİ’yi kurduk” dedi.

 VERİMLİ BİR SÜREÇ YAŞANACAK

Prof. Dr. Orhon daha sonra şöyle devam etti, “ Bu projenin bir parçası olmak isteyen katılımcılar, beIN MEDIA’dan gelecek profesyoneller ve uzmanlar ile Üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerimizle birlikte verimli bir süreçten geçecekler. Ayrıca katılımcılar, hem Üniversitemizde bulunan stüdyo ve dersliklerde hem de İstanbul’da kapsamlı spor etkinliklerinin gerçekleştiği profesyonel mecralarda uygulama yapma imkanına sahip olacaklar.”

 HEDEF ORTAK PROJE ÜRETMEK

BeIN AKADEMİ’nin küresel bir modele dönüşmesini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Orhon, “Hedefimiz bu modeli Anadolu Üniversitesi ve beIN MEDIA’nın bir projesi olarak üretmek ve aynı zamanda bu projeyi hem ulusal olarak kendi coğrafyamıza hem de uluslararası anlamda dünyaya sunmaktır.” şeklinde konuştu. Proje kapsamında Reji ve Canlı Yayın Yönetimi ile Sunuculuk ve Muhabirlik olmak üzere iki temel alanda eğitim verilecek. İlk etapta 3 aylık bir sertifika programıyla faaliyete geçecek olan beIN AKADEMİ’nin dersleri, Üniversitemiz Açıköğretim Fakültesi TV Yapım Merkezi ve İletişim Bilimleri Fakültesi’nin yanı sıra İstanbul’da yer alan Digiturk Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 

Editör: Haber Merkezi