TFF 1. Liginde 20.hafta mücadelesinde Eskişehirspor’da değişen bir durum yok. Bu şehir ve taraftar bu yenilgilere alıştı. Yeni bir ekiple yola devam etme kararı alan yönetim 33 maçlık galibiyet hasretini dindiremedi.

Altay önünde acabalara cevap verebilirler mi sorusunu sorduğumuz futbolcularda değişen bir durum söz konusu değil. Takım gençleriyle, tecrübeli isimleriyle yıllardır birlikte mücadele veren futbolcularıyla değişmemek için inat ediyor.

Formanın hakkını veremeyenlerin bu takımı ısrarla dibi görmeleri için çaba harcayan oyuncular topluluğu maalesef beklenenden uzak görüntüsüyle ligin bitmesini dört gözle bekleyen taraftarlar da bu çilenin sona ermesini diliyor.

İzmir ekibi Altay önünde sezonun ilk yarısında 6-0 ikinci yarısında 5-0 yenilerek bu sezonun en ağır iki mağlubiyetini alan siyah kırmızılı ekip kalan haftalarda taraftarlarını bir kez olsun sevindirebilecek mi bunu herkes merakla takip ediyor.

Ligde zaten kalma şansı her ne kadar matematiksel olarak devam etse de matematiği bilmeyen futbolcu ordusuyla bu takım sınıfta kalmıştır.

Umutların yok olduğu, herkesin destek verdiği bu takımda bazı isimlerin yol yakınken gönderilmesi camianın maddi açıdan rahatlayacağı gerçeği de ortadadır.

Maçla ilgili ne söylenebilir, ne yapılabilir konuşmanın anlamsız bir karşılaşmanın değerlendirmesini de yapmak doğru değildir.

Bu saat itibariyle teknik ekibe düşen tek görev gelecek yılın planlamasına biran evvel başlamak en hayırlısı olacaktır. Bu doğrultuda atılacak adımlar Eskişehirspor’un belki de en az 5 yılını kurtaracaktır.

Takımın başına teknik adam olarak gelen Cengiz Seçsev ve ekibinin bunu başaracağına yürekten inananlardanız. Hocanın duruşu bunu açıkça gösteriyor. Bu saatten sonra faydası olmayan isimleri göndermek için başta yönetim kolları sıvamalı. Bu şehir artık yenilgilere alıştı. Hiç olmazsa gelecek adına umut olsun ve biran önce gençleri sahaya sürerek tecrübeli kazanmalarını sağlamalı diye düşünüyoruz.NAZIM AYDIN

Editör: Haber Merkezi