Buna ön ayak olan AK Parti Milletekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ikilisi bir ilki gerçekleştirdi. Siyaseti değil sporcu seçmişlerdi bu ikili ama Boffin çabuk unuttu Es Es’i.

70 metreden gol

Eskişehirspor’un unutulmazları arasına dahil edildi. Buna ön ayak olanlar Boffin’in 2016- 2017 sezonunda Ümraniyespor deplasmanında takımın 2-1 yenik olduğu karşılaşmanın 88.dakikasında tam 70 metreden attığı şut doğrudan kaleye gitti Şimşekler bu maçta hem 1 puan çıkardı hem de süper lig yolunda önemli bir puan olarak haneye yazdırmıştı.

Es Es birleştirdi

Öyle ki, Ruud Boffin attığı bu golle siyasette sıcak saatlerin yaşanmasına sebep oluyordu. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay bu gol sonrasında twit atıyor “Sn. Ataç, bu gol üzerine Espark’ın önündeki anıtlara Boffin’in ayak izini de ekleyebiliriz bence :) ne dersiniz?” diyerek Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a mesaj göndermişti.

Memnuniyetle!

Milletvekili Günay’ın attığı twite yaklaşık 1 saat geçmeden anında cevap veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise twitinde “Böyle tarihi bir golün sahibi ve bu taraftarın gönlünü kazanan ismin ayak izini memnuniyetle alırız” cevabı veriyordu. İşler yolunda gidiyor Eskişehirspor parti gözetmeksizin bir araya gelmenin mutluluğunu da yaşıyordu.

Söz yerine geliyordu

Bir tarafta CHP’li Başkan Ahmet Ataç, diğer tarafta AK Partili Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay verdikleri sözün ardından tam bir ay sonra Espark’ta bir araya geliyorlar. Boffin’in ayak izi ve el izi alınıyor. Törene CHP’li vekil Utku Çakırözer’in yanı sıra AK Parti İl ve İlçe başkanları da tam kadro katılıyordu. Boffin Efsaneler arasında yer alacaktı artık.

Kendini bitirdi

Bunca emek bunca sevgiyi bir kenara bırakan Belçikalı file bekçisi Ruud Boffin, hepsini bir kenara iterek Es Es’in içinde bulunduğu çıkmaza yaptığı ataklarla iyice batağa sokan isimler arasında yer alıyordu. Kendisi bile kendisine verilen değeri fark edemiyordu. 5 sezon 171 maçta siyah kırmızılı takımın formasını giyen Boffin yaşananlar sonrasında herkesi üzüyordu.

Editör: Haber Merkezi