Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, Eskişehirde öğrenci velilerinden talep edilen malzeme ücretleri ve bu konuyla alakalı velilerden gelen şikayetler üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.
Acabay’ın yaptığı basın açıklaması şu şekilde:
“Eskişehir'li velilerimizden gelen şikayetler üzerine Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl başkanlığı olarak bu basın açıklamasını yayınlamaya gerek duyuyoruz .
Çoğu devlet okullarımızdan, bu pandemi döneminde kırtasiye malzemeleri ve "bağış" adı altında kayıt ücreti alındığını öğrendik.
Pandemi döneminde şu zor günlerde vatandaşlarımızdan talep edilen malzeme ve bağış adı altında kayıt ücretine karşıyız. Okul kaydı yapılırken herhangi bir talepte bulunulmamasını yetkililerden rica ediyoruz. Biz BBP olarak halkın ve haklının yanında olmaya, halkın devlete uzanan kolu olmaya devam edeceğiz.”

Evet efendim, Sayın Acabay’ın basın açıklaması bu şekilde.
Çocuğu devlet okuluna gidip de yukarıdaki açıklamalara hak vermeyecek tek bir kişi bile olabileceği sanmıyorum. 
Kaldı ki konu sadece devlet okullarıyla sınırlı da değil. Özel okullardaki kıyafet, kitap vs gibi ücretler oldukça astronomik boyutlara ulaşmış durumda.
Meydanı boş bulunca istediğin gibi at koşturmak bu olsa gerek.
Peki ya meydanı kim boş bırakıyor?
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Cırıt.
Sayın müdür, sendikanın peşinde koşmaktan bu işlere vakit bulamıyor olsa gerek. Ne var ki ilgili konudaki şikayetler arşa ulaşmış durumda.
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cırıt, bu saatten sonra konuya eğilse de pek bir faydası yok. Atı daha doğrusu parayı alan Üsküdar’ı geçti bile. 
Bir diğer taraftan BBP İl Başkanı Salim Acabay’ı, kamuoyunun kanayan yarası haline gelen oldukça önemli bir soruna dikkat çektiği için kutlamak boynumuzun borcu.
Hemen herkesin dilinden düşürmediği bu soruna kim değinecek diyerek sabırsızlıkla beklerken neşteri Sayın Acabay vurdu.
Ne diyelim efendim?
Okula gidersiniz bağış…
Camiye gidersiniz bağış…
Araç plakası seçersiniz bağış…
Sayelerinde en kötümüz bile hayırsever olduk çıktık…
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:
Acınızı herkese göstermeyin. Çünkü ateşinize kimin odun atacağını bilemezsiniz.
ŞENER ŞEN