Eskişehir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bağımsız Yaşam İçin İstihdam” projesinin açılışı ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Vali Yardımcısı Akın Ağca, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, engelli bireyler ve aileleri ile davetliler katıldı.

“Bağımsız Yaşam İçin İstihdam” projesinin açılış ve tanıtım programına katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medenî bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur” dedi.  Son yıllarda devlet tarafından; engelli vatandaşlarımızın bakımını, sağlığını, eğitimini, istihdamını ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli mevzuat düzenlemelerinin yapıldığını kaydeden Vali Çakacak, program esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Bu sebeple, engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluklarından birisidir. Bu anlamda devletimiz; sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini herhangi bir engelle karşılaşmadan kullanabilmeleri amacıyla, özellikle son yıllarda kanun ve yönetmeliklerle engellilerin bakımını, sağlığını, eğitimini, istihdamını ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli mevzuat düzenlemeleri yapmıştır.”

Editör: Haber Merkezi